Konjufca: „Raditi na kažnjavanju srpskih ratnih zločinaca“

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednik Skupštine Republike Kosovo Gljauk (Glauk) Konjufca poklonio se danas i položio cveće na nadgrobnom spomeniku palih u selu Bukoš u Suvoj Reci.

„Borci i heroji su pali za to da ova deca, koju ovde vidim danas, žive slobodno“, rekao je Konjufca, dodajući da neće prestati da traže pravdu za sve masakre počinjene širom zemlje.

„Svaki institucionalni zvaničnik, koji predstavlja državu Kosovo, trebalo bi da ima obavezu da traži pravdu od jutra do kraja dana. Bol nikada neće proći, ali čak ni heroji ne mogu biti mirni ako zločinci i dalje budu slobodni“.

„Mora da postoji pravda za vaše porodice, jer ste dali svoje najmilije za slobodu Kosova“, rekao je.

Nakon omaža u Bukošu, predsednik skupštine Konjufca poklonio se i bisti heroja Besima Ndrece (Ndrecë), u Suvoj Reci, povodom 26. godišnjice njegovog herojskog pada, što je bila inspiracija za kasnija dešavanja, poput studentskih protesta i regrutovanja mnogih mladih ljudi u Oslobodilačku vojsku Kosova“, između ostalog rekao je.

U školskom dvorištu sela Bukoš, 3. maja 1999. godine, srpska policija je ubila i masakrirala 25 Albanaca iz ovog sela i drugih sela u opštini Suva Reka.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.