Konjanik na mitrovičkom šetalištu (FOTO PRIČA)

Aleksandar Arsenijević i konj
Foto: KoSSev

Makijato se ispija subotom na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici, prepričavaju se tračevi od sinoćnog izlaska, čuje se žamor šetača i dečija graja. Ovu atmosferu danas je začinio jedan novi zvuk, ali i prizor. Topot kopita na asfaltu, konjanik sa kacigom i stotine pogleda ka njemu. 

Tragom ovog čaršijskog spektakla ubrzo smo saznali da je reč o Aleksandru Arsenijeviću koji jaše nekadašnjeg sportskog šampiona pod imenom Nearko.

Aleksandar Arsenijević i konj

Njegov prijatelj, kako ga Arsenijević naziva, poreklom je francuski kasač u svojoj jedanaestoj godini. Kupio ga je u Somboru od čoveka koji se dugo bavi kasačkim trkama.

U želji da mu obezbedi što bolje uslove za život, Arsenijević mu je sagradio štalu u svom dvorištu u Zvečanu.

Ovaj Zvečanac od rođenja gaji ljubav prema životinjama, a nakon što mu je skorije pas uginuo i što mu je teško palo, odlučio je da ostvari svoj dečački san.

„Nearko je umiljat, voli da se mazi,“ kaže Aleksandar.

Zašto konj pitamo ga, a on odgovara mirno da je „rekreacija“ razlog za to.

Kaže da su ljudi iznenađeni kada vide da jaše ulicom i da često staju i slikaju ih.

„Mi smo hteli samo jednu tihu šetnju, a već sam čuo da ‘gori instagram’ od fotografija,“ sa šeretskim osmehom kaže Arsenijević.

Tvrdi da se ne kaje što je izabrao malo drugačijeg „ljubimca“, jer, „osim životinje, dobio je i prijatelja“.

Aleksandar Arsenijević i konj

Aleksandar Arsenijević i konj
Foto: KoSSev

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.