Kometar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Po nalogu suda, jednica za borbu protiv narkotika pretresla je kuću Albanca u Severnoj Mitrovici. Tom prilikom pronađeno je 300 semenki kanabisa, navodi se u dnevnom izveštaju Kosovske policije.

Uh kakva grickalica! Pa šta, slabo rodio suncokret!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ko god bude oformio sledeću Vladu na Kosovu biće pod ogromnim pritiskom da ukine takse i nastavi dijalog sa Srbijom. Brnabić je navela da je Srbija postala jača „onda kada su Srbi na Kosovu postali jedinstveni, kao i da se to jedinstvo dogodilo sa Srpskom listom“. Ona je dodala i da su u cilju razbijanja tog jedinstva napravljene „neke nebitne političke opcije“, i to „upravo od strane Prištine“.

Ko ovoj daje za pravo da određuje ko su nebitne političke opcije? To što je palo ni od kuda pravo na vrh vlasti! To sa čime ni ne želim jedinstvo se osililo i počelo da govori da neko razbija jedinstvo! To što svesno, smišljeno i sa uživanjem uništava državu stvarajući privilegovanu grupicu unutar policijskog kordona i 99,9% uniženih Srba oko njega. To što će zasigurno nestati kao da ga nikada nije ni bilo onog trenutka kada sa vlasti ode onaj što je dovede da bi se iživljavao nad skromnim, normalnim narodom.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da je sa šefom ruske diplomatije, Sergejom Lavrovom imao dobar razgovor i da je ruski ministar pokazao posebno poštovanje prema našoj zemlji, na čemu mu je zahvalan.

Moraću ovu vest kao urednik da vratim na doradu. Nigde nije pomenuto da je Lavrov izašao i našu diku ispred rezidencije dočekao, što zbog nikoga nije učinio od kada je zadužen za ruske spoljne poslove, tj. nikada u istoriji, tj. nikada od kada je svinjče rep iskrivilo, kako je Pink u udarnoj vesti celog jutra ponavljao.

Aktuelna vlast nikada nije vršila pritisak na rektorku Beogradskog univerziteta, Ivanku Popović i dovodila u pitanje autonomiju tog univerziteta, za razliku od političara iz Saveza za Srbiju, ponovila je danas predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić.

Stvarno ne bih mogao da zamislim da nešto kao Ana Brnabić vrši pritisak na mene. Isto to pogotovu važi za rektorku koja se u svim izjavama pokazala kao dostojanstvena, vrlo ozbina i stabilna osoba koja drži do sebe i do morala. Videćemo da li će ova najpokvarenija vlast u istoriji Srbije uspeti da pronađe mehanizme ucene i slomi ovu snažnu ženu. Moramo da znamo da je to jedino što oni znaju dobro da rade.
Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.