Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Hašim Tači razgovarao je u Njujorku sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Vesom Mičelom kojem je, kako je saopšteno iz kabineta kosovskog predsednika, preneo da je podrška SAD procesu dijaloga Beograda i Prištine bitna za postizanje konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.

Pritisak na Srbe nije pominjao. Nadam se da i ovome nije pao na pamet.

Promena granica na Kosovu ne bi prošla bez nasilja, navedeno je u poverljivom Izveštaju, sačinjenom za potrebe Evropskog saveta za spoljne odnose (ECFR), pan-evropske organizacije formirane 2007, godine, u koji je prištinska Koha imala uvid.

Ali bi nasilje bilo kontrolisano “kao u martu 2004. Samo unutrašnje, nas 120 000 na njih 1 500 000. NATO bi izigravao konopce ringa.

Srbija snažno podržava napore Ujedinjenih nacija u očuvanju mira i bezbednosti, izjavila je u Njujorku predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Ističe da je za Srbiju od ključnog značaja očuvanje stabilnosti na Kosovu, te da je stoga važno nesmanjeno prisustvo UNMIK-a.

380 jadničaka danas od 15 000 koliko ih je bilo 1999. kada je misija počela zaista je od ključnog značaja za očuvanje stabilnosti na Kosovu. Ana, baš si neozbiljna.

Sjedinjene Američke Države povlače pojedine protivavionske i raketne baterije sa Bliskog istoka, javlja Rojters pozivajući se na „Vol strit džurnal“, koji je citirao neimenovane američke vojne zvaničnike. Pentagon će povući raketne sisteme iz regiona narednog meseca, stoji u izveštaju lista.

Ma to je dobra vest nego mene zanima kuda li ih povlače. Znam da neće da ih vrate kući.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.