Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Negativna kampanja usmerena protiv igumana Visokih Dečana, oca Save Janjića, nastavlja se optužbama Sime Spasića iz Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih. Spasić je u svojim optužbama otišao toliko daleko da je patrijarhu Irineju poručio da otac Sava ne zavređuje da ostane u Visokim Dečanima, jer se, kako navodi, zalaže za nezavisno Kosovo.

Onaj ko komentariše Simu Spasića gori je od njega, a onaj ko o tome piše gori je od obojice.

Upravni odbor Razvojnog fonda je ovog leta dodelio više od 2.1 miliona evra za projekte na severu Kosova, saopšteno je iz Evropske unije. Opštini Zvečan je za razvoj infrastrukture dodeljeno više od 700.000 evra, uključujući podršku za tekući EU projekat „Regionalne deponije“. Pomoć od 400.000 evra dat je za razvoj malinarstva u opštini Leposavić, dok je za drugu etapu izgradnje bazena u Zubinom Potoku dodeljeno skoro 500.000 evra. Upravni odbor je takođe dodelio 500.000 evra za dva projekta u Severnoj Mitrovici, odnosno, za drugu etapu Sportske sale i izgradnju objekta za vatrogasnu brigadu.

Nadletali su nas milioni i poslednjih pet godina. To su oni što nadleću ali ne sleću. Njima ćemo u najvećem delu napuniti oči kao na aeromitingu i nikada više posle toga.

U školama na centralnom Kosovu pripremljeni su spiskovi sa imenima zaposlenih koji će 8. i 9. septembra ići u Zubin Potok na skup povodom dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Za RTV Kim je potvrđeno da se prave i spiskovi onih koji to ne žele da učine.

Postoje i treći spiskovi. Spiskovi onih koji ni po koju cenu, po odluci odozgo, ne bi smelo da se na licu mesta pojave. Budite ponosni na sebe ako ste u njima.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da se traži rešenje za kosovsko pitanje i da je razgraničenje sa Albancima samo jedna ideja, ali da drugih ideja i nema. On je dodao da svi sada otvaraju vrata dijalogu, ali da se sigurno neće raspravljati o dve stvari – da KiM bude autonomija unutar Srbije i da Srbija prizna jednostrano proglašeno Kosovo.

Pa šta ti Ivice misliš o rešavanju pitanja Kosova? „Nemam pojma“… A šta misli Vučić? „Ni on nema pojma“… Pa šta sada da radimo? Pa, da se pravimo kao da imamo.

Srpska lista danas je saopštila da Marko Jakšić pokazuje da želi da se pitanje Kosova i Metohije ne reši, pa da u nekom novom sukobu ponovo zasedne u fotelju i na mukama naroda profitira.

Marko Jakšić vam je stvorio opštinu Zubin Potok otrgnuvši je iz separatističkog regiona. Zato sada postoje 4 opštine severa Kosova sa sve jezerom Gazivode u koje se kunete. To je tamo gde ćete, za neki dan, održati miting hvalospeva onome ko će to sada da izgubi a vi ćete zbog toga da mu aplaudirate i kličete.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.