Komentar dana: Nenad Radosavljević

Piše: Nenad Radosavljević

Novoformiranom Srpskom Nacionalnom Veću (SNV), ponovo je odbijen zahtev za ustupanje prostorije, a kako bi održali najavljeni Sabor. Zahteve su, kako tvrde, poslali na sedam adresa i predložili šest termina. Rok za odgovor od njih bio je do juče do 12.00 časova. Međutim, stigao im je samo jedan i to negativan.

Kako li se osećaju ti ljudi kojima su dopale funkcije nekakvih direktora “Domova kulture”, kada odu kući sa nezarađenom platom u džepu i kada stanu pred svoje bračne drugove i decu, a znaju da su to baš tog dana uradili. Da li savest uopšte imaju i da li bar to malo što imaju može da poništi lagodan život koji su zaslužili jedino podaništvom prema nadređenima i iživljavanjem na podređenima i onima koji moraju da ih pitaju da koriste zajedničku imovinu kojom oni, ali trenutno, bahato raspolažu i koriste za sve i svašta, ali nikako ne za ono zašta je ona predviđena. Svesrpski sabor ponovnog organizovanja SNV-a bi trebao biti razlog da i oni budu prisutni. I oni i njihovi partijski šefovi. I šefovi tih šefova i “on”. Da li ikada pomisle da su prolazni i da će to što ostavljaju za sobom mirisati nečoveštvom svim njihovim pokoljenjima. Izgleda da ne. Njima je sada dobro i to je njima sve.

Nije mi jasno kako su svi isti. I nije mi jasno otkuda su se svi desili na tim pozicijama da ne daju narodu da se organizovanjem brani i da živi.

Sve će proći. I privilegije i dobre plate i luksuzni automobili i izazovne destinacije za porodične odmore… Ostaće samo trag za vama. Onaj koga će se stideti oni iza vas.

„Brinem za posledice njegovog ponašanja. Kurti je juče rekao da Srpska lista treba da pati i da plati. Zamislite da sam ja negde rekao da Albanci treba da pate i da plate. Možete li da zamislite kakav bi odgovor sveta bio Srbiji i meni lično“, poručio je danas srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Potpuno se slažem sa Aljbinom Kurtijem da Srpska lista treba da pati i da plati. Ali ne njemu, nego nama.

Dan nakon što su Skupštine Opštine Leposavić i Zubin Potok izglasale odluku o pripajanju Asocijaciji kosovskih opština, isto je učinjeno i u Zvečanu.

Samo da ih podsetim da ne rade i pričaju gluposti. I Skupštine opština da osvestim i Vučića i Drecuna da ne lupetaju i sve neupućene. Asocijacija opština na Kosovu je formirana 2001. godine i sve opštine severa Kosova su njene članice. Ja sam kao gradonačelnik opštine Leposavić bio potpredsednik te asocijacije, a Ljutvi Haziri, tada predsednik opštine Gnjilane, je bio predsednik. Tek toliko da se zna.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.