Komentar dana: Nenad Radosavljević

Piše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i kosovski premijer, Aljbin Kurti, sastaće se u ponedeljak 27. februara u Briselu u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine, potvrđeno je iz EU. Sastanak na visokom nivou sazvao je visoki evropski predstavnik za spoljnu politiku, Žozep Borelj, a učešće su potvrdili i Vučić i Kurti. Borelj će uz specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka za dijalog BG i PR, imati odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, a nakon toga i zajednički. Iz EU dodaju da će na sastanku biti reči o evropskom predlogu za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Pa eto i najgore je prošlo. Po njega. Posle sastanka sa petorkom prelomi preko naočara da je Srbija spremna da radi na francusko-nemačkom konceptu i primeni ponuđenog plana za Kosovo. Onda je počela predstava od strane onih koji eto nisu spremni da pričaju o onome što nisu videli i onih koji su mu najlojalniji, a sekirajući se za njega tj. sebe, htedoše da povedu kampanju da ovaj nije ni rekao to što jeste i da je ponovo smislio, jer je pametan, da sam ponovo odlučuje o svemu.

Kada je ipak shvatio da je vrag odneo šalu, počeo je da priziva i poslaničke grupe i parlament i vladu kao masku. To je trajalo samo jedan dan dok se nije povratio od šoka i dok se nije vratio na sopstvena podešavanja drskog, bezobraznog i bestidnog licemera i prevaranta. Onda je napravio predstavu u skupštini na kojoj se raspravljalo o svemu osim o onome zbog čega je sazvana. Drskost u ophođenju prema poslanicima opozicije je otišla predaleko u čemu mu je svesrdno pomagao njegova uzdanica – Orlić, koji je predsedavao.

No, sve je to bilo dva dana i ništa. To što u planu piše a čime se narod u startu zapanjio sada je kroz medije sažvakano pa je narod to progutao a i desni i levi zaboravili da je sve uopšte i bilo. Sada kada nas već posuo pepelom po glavi, koliko god da nam još pepela prospe donoseći ga sa svojih sastanaka sa svim svojim prijateljima Žozepima, Makronima, Olafima itd, mi nećemo biti mnogo ljući.

Dakle, može da radi šta mu padne na pamet. I to će i dalje da radi sam kao da ništa nije bilo i kao da mu nije jasno stavljeno do znanja da to ne sme da radi. E a do kada će tako? Pa dok se narod ne naljuti. Tačno do tada, jer i ovog puta, bez obzira na njegove brljotine, narod se ipak nije dovoljno naljutio. A doći će i to.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.