Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Danas je Dan opštine Leposavić. Današnji datum za “to” su proglasili neki moji politički protivnici koji su mrzeli sve što je od mene i političke opcije kojoj sam pripadao, došlo. A pripadao sam političkoj opciji koja je bila uz Zorana Đinđića, jedinog poštenog i normalnog čoveka-političara koga sam sreo u životu. Doduše bio je i jedan pošteniji koga sam isto tako sreo. To je naš blaženopočivši Patrijarh Pavle, sveti u svakom smislu ali nije bio političar. Zoran je jedini tako pametan da bih, iako ne priznajem autoritete, bio spreman da priznam da je pametniji od mene.

Dakle, kada sam pobedio Miloševićev režim u Leposaviću pokrenuo sam izgradnju Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog u centru Leposavića. Tada sam doneo odluku koju su podržale sve strukture opštinske da dan Hrama 12. Maj preraste u Dan Opštine i Dan Omladine. Tako je i bilo te godine dok sam bio tu (posle sam misleći da ću biti od veće koristi svom okruženju otišao da budem poslanik Koalicije Povratak). Imali smo čak i deljenje jubilarnih nagrada za one koji su godinama radili i svojim radom doprineli napretku naše zajednice (tada i nikada posle).

Elem, posle toga su na vlast došli mnogo gori od onih koji su za dan opštine “u inat meni” proglasili 20. Oktobar koji nema nikakve veze sa našim mestom, naseljem i kasnije opštinom. Oni koji su to uradili posle mene su bili benigni. Rekao im šef “severni” da to urade u inat meni, i oni to odradili. Promene lepo datum dana Opštine na neki besmisleni novi, okupe kao neki narod, isto po direktivi i autobusima, organizuju neki koncert nekog benda za koji nisu ni čuli i ujutru posle bludne pijane noći svi srećni. Dakle posle njih, a da to čak ni oni nisu očekivali, dolazi maligni uticaj sa vlasti. Grupacija pokvarenih, ali poslušnih do ludila, nastavljaju samo ono što su zatekli jer nemaju kapacitet da nešto novo smisle. Konobarsko, nesvršenoškolska i kupovinodiplomovska fela koja ne bi ni dve nacrtane ovce mogla da sačuva.

E takvi danas u restoranu “Boemi”, kojem želim sve najbolje, proslavljaju nešto što sa njima nema nikakve veze. E takvi danas uz lojalno “sveštenstvo i monaštvo” slepo poslušnih uživaju u baškarenju ni zbog čega zasluženog.

Poput takvih danas uživaju u svom srebrouskrsnuću a nesreći naroda. Svakog trenutka je propast narodna izvesnija i već se dešava a oni obeležavaju “jeđamama” svoj uspon od ničega u blagostano svoje ali isto tako ništa.

Pitao me neko da li ću da prisustvujem skupu. Ovo je bio moj odgovor: Stvarno ne mogu da dozvolim sebi takvo poniženje da sa takvim ljudima sedim. Pa kažu ali tamo će biti prosvetni radnici, pravnici, lekari… Rekao sam prosto: Isto…Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.