Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Albanija i Severna Makedonija otvaraju pregovore o pristupanju Evropskoj uniji, objavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. „Ovaj istorijski trenutak je vaš uspeh, rezultat vašeg napornog rada. Evropska komisija vas je podržavala na tom putu, a tako ćemo i nastaviti“, napisala je Fon der Lajen na Tviteru, nakon sastanka sa albanskim premijerom Edijem Ramom i njegovim severnomakedonskim kolegom, Dimitrom Kovačevskim. Rama i Kovačevski danas borave u Briselu, nakon što je Evropski savet dao u ponedeljak zeleno svetlo za otvaranje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom. „Vi ste uvek iznova dokazali svoju privrženost evropskim vrednostima, kao prijatelji i pouzdani partneri. Svi ćemo imati koristi kada vas jednog dana dočekamo u EU“, rekla je Ursula fon der Lajen.

Svi srećni i svi zadovoljni. Dok se rukuju svi nasmejani. I sve neki istorijski trenuci. Ja mislio samo kod nas se stvari odvijaju kao nikada u istoriji, ali izgleda da je to svetski trend. Oni koji se na prevaru dočepaju vlasti sve oko sebe proglase istorijskim, kako bi ubedili one koje su ih glasali da tu glupost učine ponovo i da im produže užitak. I lepo im! A da li će i kada će stvarna realizacija “jednog dana” to ih ne brine jer trenutak je njima istorijski, i svaki dan takođe, dok lepo žive na grbači naroda.

Fudbaleri „Trepče“ okupili su se juče na svom terenu, gde su i odradili prvi trening pred novu sezonu. U ne toliko izmenjenom sastavu, u odnosu na protekli šampionat, dvadesetak igrača i dva golmana, radili su pod „budnim okom“ šefa struke Mileta Vuletića, koji u novu sezonu ulazi sa očekivanjima da se klub što pre vrati u Srpsku ligu. Pred njim je veliki izazov, ali kako kaže, on želi da kroz naporan rad stigne do rezultata.

Svi bi mi Vuletiću da se vratimo u srpsku ligu. Vi se u fudbalsku možda i vratite, ali svi zajedno u životnu – teško, jer smo predaleko bačeni tj. od srpske vlasti odbačeni. Ko baš ima neka sredstva može matici Srbiji da se vrati preseljenjem preko administrativne linije, ali se posle toga na Kosovo ili u Metohiju neće vratiti nikada.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.