Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

„Imate pruženu ruku Vlade Crne Gore za sve inicijative koje podrazumevaju ukupni napredak zemalja Zapadnog Balkana. Nijednu inicijativu nećemo doživeti kao neprijateljsku, nego kao mehanizam koji svima nama može pomoći da na kraju budemo deo zajedničke velike Evropske porodice“, kazao je danas premijer Crne Gore, Dritan Abazović, obraćajući se učesnicima Samita u Ohridu. „Ja očekujem da u ovom sastavu, naravno i sa šestim – premijerom Kosova, dođete u Crnu Goru da zajednički sednemo i porazgovaramo o zajedničkim inicijativama“, rekao je Abazović.

I na kraju se dolazi na početak. Kako tog šestog uključiti i kako da Vučić proguta žabu pa da pred biračko telo, koje je i za drugi mandat izigrao, izađe i kaže da priznaje i šestog u Otvorenom Balkanu ili kako da čitava koncepcija turističko – pečalbarska profunkcioniše i ima bar privid “nečega” bez tog takozvanog šestog u sredini koji je u Otvorenom Balkanu otvoren samo prema jugo – zapadu.

Redakcija RTK2 je predsedniku Privremenog organa opštine Istok, Kosti Beloševiću, uputila pitanje da prokomentariše nezadovoljstvo okupljenih građana kao i blokadu zgrade Privremenog organa kao i šta će preduzeti kako bi ispunio zahteve meštana Osojana, koji traže da se bar po jednom od njihovih članova obezbedi radno mesto, ukazujući na svoj neravnopravni položaj prilikom zapošljavanja. “Zamolio sam ih da prekinu blokadu opštine, jer nije fer prema drugim ljudima koji treba da završe svoje poslove u opštini. Obećali su da razumeju situaciju i da će nam dati vremena. Međutim, jutros su se ogluošili o juče postignutom dogovoru i nastavili blokade. Mi ćemo nastaviti da razgovaramo sa njima, jer smatramo da samo razgovorom možemo da rešimo probleme”, rekao je Belošević.

Nekoliko godina nisam bio u Osojanu, odavno sam izgubio i komunikaciju sa onima koje sam znao i koji su znali mene u vremenima njihovog povratka posle 1999. i borbe za opstanak do dana današnjeg ali sam u jedno sasvim siguran: Ljudi iz Osojana su u pravu.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.