Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Rat 1999.

Mislim da se zvao Nedeljković Radoslav. Dobar i pošten čovek. Revnosan u izvršavanju svojih portirskih dužnosti u Lola Fabrici alata Zubin Potok u kojoj sam bio pišući programe za CNC mašine od 1989. i vodio je od novembra 1995. do novembra 1999. Bio je Radoslav, kao i gotovo svi ostali, vojno angažovan od početka bombardovanja. Došao je posle mesec dana da primi platu jer od puške se ne živi. Sedimo tako jedan preko puta drugog i govorimo domaćinski o tome kako su njegovi i kako su moji. Njega je život već ubio. Mučio se od kada je rođen. Sve preko grbače i na mišiće kojih sa godinama ponestaje. Ima uniformu vojnika iz šesdesetih godina i isto takvu pušku koju kundakom drži na podu a cev naslonjenu uz obraz. I grli je kao da mu je to sve što mu je ostalo. Bio je na ratištu u Klini. Tamo ih bombardovali svaki dan. Svi stradali oko njega, a on ništa nije kriv. Pitam ga: ”Dobro Radoslave, svašta si preživeo, ali kada bi mogao da sve to kažeš u jednoj rečenici šta je to što si za ovog rata najviše osetio?”

Kratko je rekao ali za moga života sve:

“Jao direktore ko će ovu stra da plati”

To je bio rat 1999.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.