Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević 

“Jedan od najvažnijih aspekata ljudske slobode je obrazovanje i pravo na obrazovanje. Samo obrazovani, informisani i pametni ljudi, biće dobri svojim porodicama, sredini u kojoj žive i državi u kojoj se nalaze”, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica rektor Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević.

Samo što u našem slučaju to izgleda sasvim drugačije.

Samo neobrazovani, poslušni a privilegija nezasiti ljudi, biće od koristi svojim užim i širim porodicama. Sredina u kojoj trenutno žive ih ne opterećuje, a država je njihova samo ako je vlast nihova i lako će je promeniti ako u toj drugoj opet budu bar šrafići u vlasti.

Svi znamo da se diplome godinama kupuju, a poslednjih godina doktorati jednostavno dele moralno politički podobnim članovima vladajuće stranke.

Oni koji ih ne “zarade” na te načine ili ih ne “dobiju” na iste, jednostavno će završiti na marginama društva na nižim službeničkim pozicijama ili će sa strukom u rukama pobeći iz zemlje neobrazovanih a poslušnih i pokvarenih.

Ja ne znam da neki, pa i najmanje važan, člančić vladajuće stranke u opštoj pljački naroda i grabeži za diplomama nije već situirao sebe i bliske, nekretninama što dalje od KiM, a sebi obezbedio i po dve ili tri fakultetske diplome ili doktorat smatrajući da je to dovoljan dokaz da je obrazovan.

Živim za dan kada će pasti režim i kada će svi koji su suluda vremena iskoristili deljenjem diploma i doktorata, sticajući preko toga razne privilegije i ličnu korist odgovarati i kada će oni koji misle da su diplomama stekli obrazovanje i pamet morati da sednu pred komisije i to obrazovanje dokažu za razna radna mesta koja su već sada zauzeli, za svaki slučaj i za “nedaj Bože”.

Do tada će nas nažalost lečiti mnoge neznalice, decu nam u školama učiti nepismeni a narodom iz opština upravljati najgori…

Toliko o Međunarodnom danu obrazovanja u mom okruženju. Nažalost.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.