Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević 

Ministar finansija Hekuran Murati izjavio je da nije video ugovor prema kome bi nemački stručnjak koji je na Kosovo došao da pomogne u popravci “bloka B2” termoelektrane dnevno bio plaćen 12.000 evra, ali je naveo da je ukupna vrednost ugovora 248.000 evra, prenosi Ljajmi. On je naglasio da je važno da se što pre blok vrati u funkciju, jer su veliki troškovi za svaki dan njegovog isključenja iz rada. On je istakao da ako se računaju uvozne cene struje, to košta 2,4 miliona evra po danu.

Eh da su inženjeri Srbi, koji su uz termoelektrane na Kosovu sazrevali u besprekorne poznavaoce problematike zastarelih postrojenja, kojim slučajem vraćeni na svoja radna mesta posle proterivanja 1999., sada bi troškovi popravke bili kud i kamo manji, a verovatno do teških kvarova ne bi ni dolazilo.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas, odgovarajući na pitanje novinara o rizicima održavanja organizovanih dočeka Nove godine, kazala da su za pojedine medije neka okupljanja dobrodošla i nemaju nikakav rizik, a neka druga imaju ogroman rizik i nisu dobrodošla.

Tako je! Za Pink, Hepi i slične, recimo – SNS skup u Areni je dobrodošao ali okupljanja građana na blokadama nikako nisu. Ne zbog blokada nego zbog zdravlja naroda.

Premijerka Brnabić je odala da ne postoji dokument na osnovu kojeg mi imamo neke obaveze prema Rio Tintu.

I tako oni idu i kupuju imanja za veliki novac potpuno tumarajući kao ždral u magli. I to mi neki svetski koncern. Ni sami ne znaju šta hoće nego tek razbacuju pare.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.