Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovska policija saopštila je da je u poslednja 24 sata izrekla 330 kazni zbog nepoštovanja mera u borbi protiv pandemije Kovid-19. Podsetimo, juče je na Kosovu zabeleženo 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je broj testiranih 1,544, saopštilo je kosovsko ministarstvo zdravlja. Od poslednjeg preseka stanja na Kosovu nije bilo smrtnih slučajeva, pa je ukupan broj preminulih 2.980. U istom periodu izlečeno je 19 osoba. Ukupan broj izlečenih na Kosovu je 157,589.

Džaba im to što su izlečeni. Živeće život robova, pod maskama i restrikcijama, kao i svi drugi.

Kosovska ministarka industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari najavila je „nove mere na neke proizvode koji se uvoze iz Srbije“. Hajdari je, kako prenose kosovski mediji, rekla da je cilj da se zaštite kosovski proizvođači i dodala da je reč o konditorskim proizvodima. „Proizvodi koji se uvoze na teritoriju Kosova imaju enorman porast i štete domaćim proizvođačima. Preduzećemo mere protiv konditorskih proizvoda kao što su keks i slatkiši koje proizvodi Srbija, jer su ti proizvodi imali enormno povećanje uvoza. Pogledaćemo dokaze i onda odlučiti o merama“, rekla je kosovska ministarka.

Bolje bi bilo da zapitaju proizvođače na Kosovu, koje bi da štite, šta je to u čemu greše pa su kvalitetniji i jeftiniji konditorski proizvodi iz Srbije logično konkurentniji.

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević sastali su se danas sa šefom Кancelarije Evropske unije na Кosovu Tomašom Sunjogom. Kako se navodi, još jednom su istakli da je formiranje Zajednice srpskih opština od vitalnog značaja za srpski narod i napomenuli da kočenje ovog procesa ne vodi nikakvom napretku.

Kakav “genijalan” zaključak. Ako je Tomaš kao ova dvojica, to me uopšte ne čudi. Ni rezultati razgovora.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je verovatno da će na proleće biti preporučeno primanje četvrte doze vakcine protiv koronavirusa. Tiodorović je za Blic rekao da bi se imunizacija protiv koronavirusa u budućnosti mogla obavljati dva puta godišnje. Epidemiolog je naveo da će se u Srbiji nastaviti smanjivanje broja novozaraženih, ali je istakao da od građana zavisi da li će do toga doći. Tiodorović je kazao da je medicinski deo Kriznog štaba i dalje za uvođenje celodnevnih kovid propusnica i da će na tome insistirati.

Ništa naučnici, ništa farmaceuti, ništa epidemiolozi, ništa Krizni štab, ništa zdravstveni sistem, kriv je narod. Pući će jednom pred očima i tom ugnjetenom narodu a onda će vam objasniti ko ste i šta ste svi vi koji ste za sve ovo krivi.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.