Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Uprkos očekivanjima srpske strane, te povremenom isticanju međunarodnih predstavnika o obavezama koje očekuju da se ispune, kosovski političari se redovno izjašnjavaju protiv Zajednice srpskih opština, ističući da se ona neće formirati. Takođe su i protiv inicijative Otvoreni Balkan. To je danas učinila i kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala Švarc. U svedočenju pred komisijom za evropske integracije kosovske skupštine, Gervala-Švarc je i Zajednicu opština sa srpskom većinom i Otvoreni Balkan nazvala „štetnim“ „bosanskim scenarijem“.

Nasuprot toga političari srpske vlasti se izjašnjavaju i garantuju da će se ZSO formirati (ko, kako i kada nemaju pojma) i da je Otvoreni Balkan fantastična ideja “genijalnog lidera”, ali samo njihovog, iz Beograda. Ne treba da se nadigravamo i kladimo ali sam siguran da će se ZSO ipak desiti kao nefunkcionalna vlast “Srpske liste” nad narodom srpskim (njegovim ostatkom), što je već dogovoreno a da se Otvoreni Balkan nikada neće desiti, jer i nije dogovoren, već se samo od zainteresovanih vlastodržaca servira narodu kao puding. Sa šlagom.

Kosovska policija saopštila je da je u poslednja 24 sata izrekla 293 novčane kazne zbog nepoštovanja mera u borbi protiv pandemije Kovid-19. U međuvremenu, mere koje je Vlada usvojila od početka septembra i dalje su na snazi, uprkos smanjenju broja preminulih i pozitivnih slučajeva. Podsetimo, Ministarstvo zdravlja saopštilo je juče da je na Kosovu registrovano pet novih slučajeva koronavirusa, dok smrtnih slučajeva nije bilo.

Dobro, to je završeno. Ajd’ sada da vidimo na šta ćemo da se vadimo i čime da se bavimo. A i ako nije završeno moraće jednom a onda moramo da se vratimo izvornoj strategiji: Optuživanje za sve i svašta svojih komšija jer je to jedina konstanta koja radi. Naši neprijatelji su naši bližnji jer da nije njih sve bi nam bilo potaman. Jer, posve nam je jasno, da je sav naš problem onaj od preko taraba.

U Sjedinjenim Američkim Državama od 8. novembra počinje vakcinacija dece od pet do 11 godina, saopšteno je iz Bele kuće. Koordinator Bele kuće za kovid-19 Džef Zajents kazao je da je 80 posto odraslih u zemlji primilo najmanje jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, a 70 posto dve doze. Podsetio je da će 28 miliona dece u starosnoj grupi od pet do 11 godina imati pravo na vakcinaciju ako američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti odobri vakcinu. „Od nedelje, 8. novembra, program vakcinacije će biti u potpunosti spreman za ovu starosnu grupu. Roditelji će moći da zakažu termin za vakcinaciju svoje dece“, kazao je Zajents.

Dakle, plan je ovoga puta mnogo bolje skovan, a realizacija je skoro potpuno efikasna i definitivno je čovečanstvo postalo roblje a pojedinci robovlasnici. Ja rob biti neću a drugi neka rade kako im volja. Ako je imaju.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su lekari koji su preporučili ili prepisali lek Ivermektin već smenjeni sa svojih radnih mesta. „Oni koji su bili na nekim rukovodećim mestima, više nisu. Sada sledi drugi deo. Taj lek nije po Zakonu, to je neregistrovan lek za ljudsku upotrebu, on se koristi u veterini i ne može da se koristi i preporučuje ljudima“, naglasio je Lončar na konferenciji za medije povodom godinu dana Vlade Srbije.

Pa ni onaj Šekler iz Kraljeva nije lekar nego veterinar pa ga vlast ne skida iz svojih medija a njegove stavove populariše svakodnevno. Kako može stočni lekar da se koristi da leči ljude a stočni lek ne, pitam se. Uzgred, Ivermektin se proizvodi i za ljude.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.