Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovska predsednica, Vjosa Osmani, izjavila je da Kosovo neće menjati Ustav kako bi uspostavilo Zajednicu srpskih opština i da je Srbija kancer Evrope.

Ustav imaju samo oni ustavotvorni. Da bi to postali, oni koji to žele, moraju za početak poštovati međunarodno obavezujuće sporazume. A to da smo zbog nenormalne vlasti u Srbiji kancerogeni sami za sebe i već u metastazi znamo i sami.

Odbojkaški klub Partizan iz Lipljana kod Prištine na Kosovu, registrovan je pri Odbojkaškom savezu Srbije i takmiči se u okviru druge lige Srbije. Međutim, ovakva takmičenja bi mogla biti zabranjena na teritoriji Kosova. Mogućnost za to se otvara nakon što je nadležno telo, Nacionalni savet za sprečavanje i sankcionisanje nasilja i negativnih pojava na sportskim događajima, u utorak uveče preporučio Vladi da sportski klubovi koji nisu deo kosovskih saveza ubuduće moraju da poštuju kosovske zakone.

Kako to vrlo providno ali krajnje pokvareno Aleksandar Vučić i ekipa zvana “Srpska” lista ukidaju sve ingerencije države na Kosovu čak i u oblastima u kojima ih na to niko ne tera i koje su banalne. Naprave problem nekim bokserima koji su i pod obeležjima EU hteli da se takmiče da bi se nakon toga izazvalo ukidanje, “recipročno” svih srpskih klubova na Kosovu koji su deo srpskih liga a deca naterala da se integrišu u “novu realnost” i da shvate da više ne žive u svojoj državi iz bukvara već u nekoj drugoj.

Kosovski ministar finansija, rada i transfera, Hekuran Murati, danas je na 42. sednici Vlade predložio dodelu sredstava za podršku korisnicima socijalnih i penzionih šema, u okviru realizacije mere 3.2 – Podrška penzionerima i porodicama u šemi socijalne pomoći.

Toliko o najavljivanju, reklamiranju, trubljenju, busanju u prsa aktuelne vlasti i laganju sopstvenog naroda da jedini u svetu prima nekakvu pomoć i podršku u prevazilaženju posledica pandemije lično od “brižnog” predsednika i da jedini na svetu uživa u blagostanju dok je ovaj (on) tu. Ceo svet i to sa mnogo više sredstava podržava svoje građane nego ovaj pozer, prevarant i lopov.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.