Albanska ministarka: BG da prizna Kosovo; Ambasada Srbije: „Mešanje u tuđe unutrašnje stvari ne pomaže“

ministarka ambasdor srbije u Albaniji
FOTO: Tviter/Olta Xhaçka

Ministarka spoljnih poslova Albanije, Olta Džačka (Olta Xhaçka), sastala se danas sa novim ambasadorom Srbije u Tirani, Slobodanom Vukčevićem. Poželela mu je dobrodošlicu, ali i kazala da je priznanje Kosova i Srbije ključno za stabilnost regiona.

„Poželela sam dobrodošlicu novom ambasadoru Republike Srbije u Albaniji Slobodanu Vukčeviću. Albanija i Srbija su napravile značajan napredak u ostavljanju teške prošlosti iza nas“, oglasila se Džačka u objavi na Tviteru.

Međutim, kaže da „ima još posla“ kako bi se unapredila saradnja i bilateralne veze.

„Priijateljski odnosi između Albanije i Srbije, međusobno priznanje Kosova i Srbije su ključni za izgradnju stabilne i prosperitetne budućnosti Zapadnog Balkana“, podcrtala je ova ministarka.

„Hvala vam gospođo ministarko što ste izrazili spremnost za jačanje veza“, oglasila se potom i ambasada Srbije u Tirani.

Poručili su da veruju u prevazilaženje prošlosti kroz saradnju i poštovanje.

„Takođe verujemo da uvek postoji prostor za unapređenje saradnje, sve dok se zasniva na poštovanju“, navode iz ove ambasade, ali i poručuju da „mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.