Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, izjavio je u Briselu da je imao „koristan“ razgovor sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petrom Petkovićem u okviru nastavka dijaloga. „Jutros sam imao koristan razgovor sa Petrom Petkovićem, glavnim srpskim pregovaračem. Kasnije ću sesti sa dve stranke da razgovaramo o aktuelnim pitanjima i pripremama za sledeći sastanak lidera“, naveo je Lajčak na Tviteru.

Nema potrebe da se ovakvi sastanci reklamiraju. Sedite lepo i pripremite sledeći sastanak onih koji se pitaju a neće ništa da kažu i uživajte u sopstvenom poslu bez odgovornosti i bilo kakvih rezultata a sa mnogo privilegija.

Sa 89 glasova za, nijedan protiv i bez suzdržanih, poslanici Skupštine Kosova usvojili su Rezoluciju o osudi genocida. Ovu rezoluciju koju je predložila Vlada podržale su sve parlamentarne grupe u Skupštini Kosova. U međuvremenu, tokom rasprave o ovoj tački dnevnog reda, Srpska lista napustila je skupštinsku salu.

Ova vest ili nije ispravna ili je skandalozna. Rezoluciju valjda nije podržala parlamentarna grupa koja je napustila raspravu?Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.