Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Uz usmeno obrazloženje da je penjanje na najviši vrh Šar planine, Ljuboten, nebezbedno zbog mogućeg susreta sa grupama albanskih planinara, pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije iz Uroševca zabranili su jutros akciju srpskih planinara sa Kosova, ali i iz Srbije i regiona. „U okviru Vidovdasakih svečanosti imali smo u planu da 11 put za redom organizujemo zajedničku akciju uspona na Ljuboten, imali smo dosta učesnika, gostiju sa svih strana. Ipak kasno sinoć dobili smo obaveštenje od komandira policije u Štrpcu da je akcija otkazana sa izgovorom da su mogući incidenti pri susretu sa kolegama Albancima, što je smešno. Mi smo se i ranije sretali, uvek pričali, razmenjivali iskustva, tako da to nije nikakav izgovor. Veće poniženje odavno nismo doživeli“, rekao je u telefonskom razgovoru za RTK2 predsednik planinarskog društva ,,Kopaonik iz Leposavića“ Rade Knežević.

Zaustaviti ljude posvećene prirodi na putu mira i bez političke konotacije je prevelika i neprihvatljiva glupost, čak i od institucija koje su inače sklone sličnim brljotinama.

Biće mnogo teško razgovarati, uraditi bilo šta, ali Srbija mora da pokaže ozbiljnost, odgovornost, posvećenost – još jednom je ponovio srpski predsednik u novom obraćanju medijima, ove subote iz Rudne Glave na otvaranju proizvodnog pogona fabrike Jumko.

Problem je samo u tome što osim fabrike u Rudnoj Glavi kao spomenika predsednikove vakcinacije, od njega se ne može očekivati ni ozbiljnost, jer on samo mudruje a to nije to, ni odgovornosti, jer što zine slaže, a od posvećenosti on ima samo posvećenost samom sebi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas, obilazeći novi proizvodni pogon „Jumka“ u Rudnoj Glavi, da će radnice dobiti za 3.000 dinara veće plate nego što im je rukovodstvo kompanije obećalo.

Dakle, drskost “3000 gospođi” nema granica. On to više i ne radi iz hira već u inat svima koji mu se smeju i da bi ponizio sve oko sebe praveći od sebe veličinu koja nije. Na moju veliku žalost, on u tome uspeva a narod je sve ponizniji.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.