Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Izložba ručnih radova i hrane, pod nazivom „Povratak korenima“, održana je u Domu kulture „Radomir Popović“ u Ranilugu u organizaciji Unije žena „Srpska lista“  i opštine Kosovska Kamenica.

Sve imamo kao “Srpska lista“ … Nedostaju samo još  “Pioniri maleni – Srpska lista”. Ne brinite posle ovog mog pisanja oni će pokrenuti inicijativu…  I sada se nešto mislim da li ovo da objavim ili ne, jer oni takvi kakvi su bezidejni a alavi, kada vide nešto novo i pri tome način da se dodvore vladaru, ima ovo stvarno da urade. Objaviću vala pa neka ide život. Ako već ne mogu da se radujem dobrom životu sebe i naroda mogu bar da se smejem stanju kome će se ceo svet smejati.

Već zamišljam dečicu u SNS uniformama koja skandiraju pozdrav “Živela Srbija” i svi nose naočare koje povremeno pridižu kao on, kako njihovi roditelji sa suzama u očima posmatraju događaj, ponosni na svoj ulog (svoju dečicu – Pionire malene) za lagodan život sa skromnom, ali platom kojom su zadovoljni jer je bolja nego bilo gde tamo gde nikada nisu bili i neće.

Onda grle učesnike parade i komentarišu kako su njihova SNS deca bila bolja od druge SNS dece ali paze da ih neko ne čuje jer može preneti onom što se ljuti kad čuje štetne priče po apsolutno jedinstvo u SNS-u. I šire…

Recitali “Brže, jače, bolje”, Budućnost Srbije AV”, “Kako smo bili prvi u vakcinaciji u svetu a takmičenje niko nije proglasio”, “Kako smo najbolje živeli sa najmanjim platama u Evropi”, “Kako smo svi radili a samo mi uživali” se posle održavaju u svim “domovima kulture” i ključne prenose sve nacionalne televizijske frekvencije.

Penzioneri, kojih je sve više, na uštrb mladih kojih nema, sa zastavicama SNS-a na TV-u uživaju u spletovima nekakvih folklornih igara koje se prikazuju u pauzama njegovih nadahnutih govora u nizovima od 100 minuta – on, sa pauzama od 3 minuta – ostalo, dočekuju unuka. Ponos familije, budućnost Srbije – SNS pionira malenog.

Lider Pokreta Dveri, Boško Obradović, izjavio je da u dijalogu vlasti i opozicije još nije odgovoreno na neka ključna pitanja, pre svega, kada su tačno sledeći izbori u Srbiji i koji su to izbori.On je, za portal „Direktno.rs“, rekao da predsednički i beogradski izbori ne moraju biti u istom terminu, ocenjujući da je za lokalnu demokratiju mnogo bolje da su lokalni izbori odvojeni od predsedničkih i parlamentarnih kako bi birači bili posvećeni lokalnim a ne republičkim temama i predizbornim programima.

Ovaj dijalog bez prisustva EU je, kako kaže vlast baš zato i osmišljen a svi učesnici su se složili da kada god nekome nešto nije jasno, on lepo pita. Prijavi se lepo za reč, oni ga uzmu u obradu, ako imaju vremena saslušaju ga a na kraju ako mu odgovore, odgovore… Nekada u životu pojedini ljudi pokleknu. Umore se valjda.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.