Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu za napad na Borka Stefanovića u Kruševcu, i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Apelacioni sud usvojio je žalbu okrivljenih Miloša Šaponjića, Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, i ukinuo presudu Višeg suda u Kruševcu od 17. septembra 2020. kojom su oni bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora zbog napada na potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića 2018. godine. Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje. 

Svaki put kada pomisliš da nije moguće da će i u ovako jasnom slučaju drskost režima ipak ustuknuti pred kakvim takvim pravom i pravdom u kakvim takvim sudovima iznova se zapanjiš da bezobrazluk i svesno izvrgavanje ruglu pravosuđa, sudija i tužilaca u inat narodu nema granica.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je za list „Danas“ da je tužilaštvo bilo zatečeno kada je bivši šef smene dežurne službe beogradske policije Goran Stamenković tokom saslušanja kazao da mu je nekadašnji ministar pravde Nikola Selaković nudio da prizna krivicu u slučaju „Savamala“ u zamenu za legalizaciju njegove kuće. Selaković je u sredu odbacio tvrdnje Tepić, navodeći da su to „njene laži“ i „napad na predsednika Srbije (Aleksandra Vučića)“. 

Sećam se da su disidenti u vreme strahovlade Titovog režima kako bi se zaštitili od policijske torture zbog verbalnih ispada ili drugih prekršaja, kao poslednju odbranu, koristili uzvikivanje parola “Živeo drug Tito” i sličnih, nakon čega je policija odustajala od namera “disciplinovanja” pendrekom. Tako i ovaj, da bi odbranio sebe krije se iza šefa za koga jadničak misli da je ideal, idol i prepošteni bezgrešni guru.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.