Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da demonstracije protiv kovid mera pokazuju stanje u društvu, kao i da se „svi razumeju u medicinu i sve je politizovano“. Upitan zašto je nemoguće da se kazne za kršenje mera pooštre, Tiodorović je rekao da je za to potrebna „brojnija komunalna milicija i inspekcija“. 

Nije glavni problem to što se svi Srbi, kao što ih Bog dao, razumeju u sve pa i u medicinu, nego to što su se oni koji bi stvarno trebalo da se razumeju pokazali, od početka pandemije, da o virusu ne znaju ništa i što su u predlaganju mera i načina borbe lutali sa kraja na kraj svakakvih mogućnosti, često novim predlozima poništavajući sopstvene prethodne… A nikako mi nije jasno kako komunalni policajci, inspektori, podanici režima i sluge vlasti ne mogu da shvate da su i oni u istom kazanu kao i narod koga proganjaju. 

Kon je napomenuo da revakcinisani građani ne treba da proveravaju antitela, jer je sve već ispitano. „Nema potrebe da se proveravaju antitela. Čini se da je to postala moda. Ljudi treba da shvate da je sve već ispitano. Na primer, kod vakcine Sinofarm 78 odsto vakcinisanih će imati antitela, a preostali neće, ali to ne znači da neće biti zaštićeni“, napomenuo je on.

Kada bi čovek bio dokon pa pratio šta ovi pojedini svakog dana iz minuta u minut pričaju na medijima sa nacionalnim pokrivanjem i u najprodavanijim novinama, pukao bi na leđa, što kaže naš narod. Godinu dana ludila. Možeš da si pozitivan na testu, a da nisi bolestan, a možeš i da si negativan, a bolestan. Kao takav (ovaj drugi) možeš da prenosiš virus i da zaražavaš sve oko sebe a tebi ništa… I kada se vakcinišeš možeš opet da se razboliš… Ali pazi sad ovo, ali mnogo lakše, eeee… I verovatno nećeš da umreš… Ali dešava se. I na kraju ovo, ne moraš da imaš antitela ali si zaštićen. Kako, zašto? Pa zato što si bio uporan da slušaš i prihvataš sve što ti je nametala grupa ludaka. To ti je nagrada za podaništvo. A ako ipak umreš? E pa… Izgleda da si bio izuzetak.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.