Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednica Građanske inicijative Ujedinjena zajednica Adrijana Hodžić , koja na Kosovu predstavlja bošnjačku zajednicu, predala je žalbu Vrhovnom sudu Kosova na odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke koji je 8. marta odlučio da poništi glasove koje su bošnjački politički subjekti i Romska inicijativa dobili u opštinama sa srpskom većinom. Inače, odluka Izbornog panela za žalbe i predstavke je usledila nakon što su predstavnici manjinskih nesrpskih zajednica na Kosovu podneli žalbu na konačne rezultate izbora zbog uverenja da su Ujedinjena zajednica Adrijana Hodžić i Romska inicijativa ušli u Skupštinu Kosova zahvaljujući Srpskoj listi. Prema odluci Izbornog panela za žalbe i predstavke Adrijani Hodžić se poništava 4.205 glasova koje je dobila u Zubinom Potoku, Štrpcu, Ranilugu, Gračanici, Partešu, Klokotu, Novom Brdu, Severnoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću. Sada je nezivesno da li će GI Ujedinjena zajednica Adrijane Hodžić ući u Skupštinu Kosova imajući u vidu da je osvojila ukupno 6.422 glasa.

Činjenica je da je to tako kako je Izborni panel za žalbe utvrdio na osnovu pritužbi građana i to svi znaju. Toga su svesni i svi ključni akteri, naručioci glasova i uživaoci izbornih rezultata i ulaska u parlament. Pitanje je samo da li će jedan od hiljade marifetluka Srpske liste biti javno razotkriven i konačno poništen ili će im se kao i uvek do sada progledati kroz prste i dopustiti im da se sile, bahate i podsmevaju svima oko sebe a naročito narodu.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović optužio je Srbiju da preko Nikšića želi da osvoji Crnu Goru i dodao da je na „najpogrešniji mogući način razumela rezultate parlamentarnih izbora“, na kojima je njegova Demokratska partija socijalista nakon 30 godina izgubila vlast. Đukanović je u intervjuu za RTV Nikšić ocenio da je reč „o potrebi da se ponovo aktuelizuje projekat velike Srbije, neugasla, retrogradna nacionalistička ideja“. On se upitao „ko je taj ko uopšte ima pravo da proglašava bilo koji prostor, svejedno da li je reč o državi Srbiji ili o državi Crnoj Gori, srpskim prostorom, koji je to prostor danas u kojem žive samo etnički Srbi, da bi ga neko nacionalistički svojatao“.

Da on nije tamo a ovaj naš ovamo i da sateliti ovog našeg nisu tamo i da puste one normalne tamo da rade po pravdi narodnoj, kao što su počeli, ne bi bilo problema… Ni tamo ni ovamo.


Jutros neka gošća, sa naočarima, kod onog Žike što ga zovu Šarenica kaže zarad pohvale aktuelne vlasti, i svemogućeg njenog predsednika, a sa namerom da naruži sve vlasti pre njega jer se nisu setile da snime film o Dari iz Jasenovca, jer ovaj sada ima najbolje rezultate vakcinacije i nije mu mnogo pao procenat rasta BDP-a, izreče da je i Novak Đoković najbolji teniser na svetu svih vremena. Nisu smislili bolji način da kao njegove ( onog) zasluge prikažu čak i to. Oni su potpuno, svi do jednog bolesni.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.