Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

I danas protesti ispred Zdravstvenog centra Gnjilane u Pasjanu. Nezadovoljni načinom selekcije kandidata za zapošljavanje, traže podršku predsednika Vučiča i poništenje konkursa.

Traže podršku od šefa kriminalne družine da ih od nje brani? Svašta ima na ovom našem KiM.

Od danas se u srednjim školama na Kosovu, koje nastavu pohađaju po planu i programu Srbije, ponovo organizuje onlajn nastava.

Prazne škole, a puni kafići. Tako su ga praznoglavci smislili, nemam reči. To jedino može da smisli neko ko u glavi nema ništa osim poprečne licne… Da mu ne otpadnu uši.

Švajcarci su danas tesnom većinom glasali za zabranu nošenja burke, odnosno prikrivanja lica, što jedni smatraju signalom protiv radikalnog islama dok drugi ocenjuju tu incijativu seksističkom i ksenofobičnom. Za tekst, koji je predložila populistička stranka UDC, glasalo je 51,21 odsto građana, saopštila je vlada rezultate glasanja. U tekstu se ne pominje eksplicitno burka, već nošenje vela koji prikriva lica.

Kako li će da glasaju kroz nekoliko godina za skidanje ovih “modernih”. Ovi koji pokušavaju da ih uspostave čovečanstvu ništa nisu bolji od onih koji su burke smislili.

Da sam bio predsednik Vlade Crne Gore u situaciji kada Crna Gora još nije priznala Kosovo, nikada ne bih dao saglasnost da se to desi, izjavio je u intervjuu za Blic premijer vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić. Govoreći o odnosu sa Srbijom ali i politici Crne Gore prema Kosovu, Krivokapić kaže da će jedan deo građana njegove zemlje uvek gledati Kosovo kao sastavni deo Srbije.„Pitanje Kosova i Metohije za deo stanovništva Crne Gore je emotivno pitanje par ekselans i potpuno je jasno da oni smatraju da je Kosovo neotuđivi dio Srbije“, poručio je. Kako kaže, ovaj deo naroda Crne Gore će uvek imati takav stav „ma kakav na kraju bude dogovor Beograda i Prištine“. On navodi da ne bi pristao da Crna Gora prizna nezavisnost Kosova da je te 2008. godine bio premijer. Međutim dodaje i da bi povlačenje odluke tadašnje vlade sada značilo propast ove.

Konačno jedan razuman čovek. A uz to normalan i izgleda neiskvaren. Pa neka ga bar tamo našoj braći kad mi ovde takvog nemamo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.