Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Politički analitičar Fadilj Ljepaja u izjavi za Kosovo Onlajn navodi da će kandidatu za budućeg premijera Kosova Aljbinu Kurtiju biti neophodna koalicija za formiranje Vlade, ističući da je izvesno očekivati saradnju sa Demokratskim savezom Kosova, nakon reformi koje će uslediti u toj partiji.

Najverovatniji sled događaja oko uspostavljanja koalicije za formiranje vlade u narednom periodu, a povezano sa izborom Vjose Osmani za predsednika Kosova, posle ostavke Ise Mustafe na mesto predsednika DSK, je upravo ovaj. U tom slučaju, takva vlada će imati stabilnost i trajaće dugo.

Poslanik u skupštini Srbije Šaip Kamberi izjavio je da će u ovom trenutku biti teško da Srbija prizna nezavisnost Kosova, pre svega zbog parlamentarnih izbora planiranih za april naredne godine.On je gostujući na RTK rekao da Aleksandar Vučić navodno kupuje vreme za to, kao što je to radio i bivši predsednik Boris Tadić. „Pre izbora u Srbiji, problematično je očekivati priznanje Kosova i malo je verovatno da Vučić preduzme taj korak pre izbora, jedino ako se ne dogodi nešto veliko poput Vašingtonskog sporazuma“, rekao je Kamberi.

Mnogi bi voleli da se dogodi to nešto veliko poput Vašingtonskog sporazuma, pa da preko kolena prelome, a najviše AV-u, pa da mu lakne jer je eto morao. Potpuno u neskladu i suprotno sa njegovom željom i mnogih drugih je to šta želimo mi koji na KiM živimo i mnogi Srbi kojima svrake nisu mozak popile, kao i pošteni ljudi širom sveta upoznati sa problematikom.

Nepoznate osobe, noćas su polomile šoferšajbne, na sedam autobusa prevozničke firme “Joe travel”, iz Kosovske Mitrovice.Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, major Besim Hoti rekao je za Kontakt Plus da je noćas, nekoliko minuta nakon ponoći, policija dobila informacije o oštećenju autobusa na parkingu u Rudaru u opštini Zvečan i na autobuskoj stanici u severnom delu Mitrovice.“Konstatovano je da su polomljene šoferšajbne na sedam autobusa, vlasništvo firme “Joe travel”.

Huligani? Ne verujem; konkurencija? Moguće; stranački jastrebovi osokoljeni posle izbora? I to je moguće. Zašto? Zato što im se može. Dekriminalizacija grada nije ni započeta. Samo se posle ubistva Olivera Ivanovića kriminal malo prićutao. Dekriminalizaciju ne mogu da sprovode oni koji kriminal nose.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.