Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, izjavio je danas da je pobeda Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima na KiM garant opstanka Srba i države Srbije na teritoriji južne srpske pokrajine.

Biće Srba na Kosovu i Metohiji i bez vas, kao što ih je sada, i uvek će ih biti. Državu ste povlačili, vrlo uspešno, kako biste imali alibi kada je budete davali, da je mi na KiM i nemamo pa nemate šta ni da date. To je jedina strategija vas i vašeg “Boga iz Beograda”. Deo države da date a vi na vlasti nad to malo preostalih Srba da ostanete. Narod da jašete a vi da uživate. Narod jeste zgažen, umrtvljen, ponižen, možete da mu radite šta vam padne na pamet, ali je živ. Osetićete jednom to.

Predsednica vlade Srbije, Ana Brnabić, poručila je danas u Orašcu gde je odražana državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti – Sretenje, da duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas kada je Srbija postala jaka i moderna država koja vrednuje svoju istoriju i tradiciju i brine o građanima, nacionalnim interesima i ekonomiji.

Kakvo poniženje i kakav poraz. Osoba koja nikada ništa u životu nije radila, niti zna, stane u Orašcu i govori o istoriji i tradiciji jednog naroda. Nekada hrabrog i ponosnog a sada kakvog-takvog, ali ipak naroda. I sama sebe hvaleći obmanjuje ga da sada ima jaku i modernu državu. I za poređenje tog vrhunca u istoriji, u svakom smislu, ne uzima ni region ni Evropu niti svet već planetu, ni manje ni više.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.