Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

„Kosovski državljani koji žive van teritorije Kosova mogu od danas da se prijave za registraciju za glasanje putem pošte za prevremene parlamentarne izbore koji će se održati 14. februara 2021. godine. CIK ima načina da proveri da li je bilo zloupotreba. Podnosilac prijave mora da napiše i svoj broj telefona, da ne bi došlo do zloupotrebe i više puta će se proveravati da neko ne glasa više puta ili neko ko nema prava”, objašnjava Kurtiši i podvlači da će provere biti rigorozne. On nije mogao da precizira da li će glasove iz Srbije dopremiti oficir za vezu Srbije sa Kosovom, kako je to ranije bila praksa.

Isto onako kako se u Americi proveravalo što se tiče zloupotreba pa nastali veliki problemi. Što se tiče glasova Srba sa Kosova koji žive u užoj Srbiji tu nikada nije bilo problema, niti će ih biti ovog puta. Doneće se džakovima koliko god potrebno istovetno popunjenih listića zbog još ubedljivijeg procenta pobede Srpske liste nad samom sobom uz parolu “svi za jedno pa makar i naopako”.

Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao je na jačanje vojne moći i nuklearnog naoružanja kao sredstva odvraćanja, saopštila je u sredu državna novinska agencija KCNA, nakon završetka kongresa vladajuće komunističke stranke, koji je trajao osam dana.

Severna Koreja je stvarno da se čoveku smuči. Jednostavno mu deda ostavio zemlju tati, a tata njemu. I uopšte niko ne postavlja pitanje da li je normalan i da li ima nešto u glavi i šta… I mi smo pošli u tom pravcu. Krkobabići, Šešelji, Nikolići i mnogi drugi gde god im se ukaže prilika. I sve će više. Ako ugrabe još ovo neki dan.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da će imunizacija građana Srbije biti gotova do sredine juna ove godine, ukoliko Srbija dobije sve doze vakcina koje su dogovorene. „Ako dobijemo doze koje smo dogovorili i ako isporuka ide kako treba, planiramo da kompletnu vakcinaciju obavimo do kraja maja ili polovine juna.

Znači, jasno je: biće ako bude. Ovaj Đerlek je baš jasan… I otresit. Kada ti on nešto kaže, sigurno je isto koliko i ono što Krizni štab saopšti. Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.