Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednica Vlade Ana Brnabić, koja je u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, upozorila je čelnike Bošnjačkog nacionalnog veća da poštuju zakone svoje države, a pre svega Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, koji zabranjuje članovima Saveta da se bave politikom.

Član 7a zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina („Sl. glasnik RS“, br. 72/2009, 20/2014 – odluka US, 55/2014 i 47/2018) ne zabranjuje bavljenje politikom, nego govori o tome da predsednik nacionalnog saveta ne može biti član rukovodećih organa političke stranke, a o tome se u uređenim sistemima misli na vreme, a ne kao u ovom slučaju. A što se ovog Ugljanina tiče, odredite se da li je vaš ili nije, a ne malo jeste, pa malo nije.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da su saveti koji dolaze od Sjedinjenih Američkih Država uvek dobrodošli Kosovu, kao i da je izjava ambasadora SAD u Prištini „iskrena i odgovorna“. Nakon jučerašnjeg razgovora sa studentima Pravnog fakulteta Tači je rekao da izjavu Grega Delavija treba da svi i bez razlike ozbiljno uzmu u obzir. Greg Delavi izjavio je u četvrtak uveče da je na Kosovu i Srbiji da odluče o eventualnoj podeli Kosova, što je u petak negirao na svom Tviter nalogu, navodeći da je to „lažna vest“ i zatražio da se ona ignoriše.

Znači Tači traži od studenata pravnog fakulteta i uopšte svih građana da ozbiljno i bez razlike uzmu u obzir izjavu Grega Delavija koju taj isti negira, nazivajući je “lažnom vesti” i tražeći da se ignoriše. Ili ovaj ne zna šta je ovaj rekao, ili ne zna šta je taj isti posle rekao o tome šta je prvo rekao. Ili ovaj prvi što je pričao ne zna šta priča.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Makedonije Nikolom Dimitrovim, i tom prilikom rekao da Kosovo i Makedonija imaju dobre odnose kako u ekonomskom aspektu, tako i u političkom, prenosi Zeri.

U dva aspekta u kojima su dostigli vrhunac. Obe zem… Obe nešto.

Za ponovno uvođenje redovnog vojnog roka, ukinutog pre sedam godina je tri četvrtine građana Srbije.

Blizu je i procenat građana koji čita Informer, gleda Pink i koji glasa za vlast koja mu preti da će biti rata, ako ne bude poslušan. Taj procenat u stvari ne razume da je svakoj diktaturi potrebna mladost. I taj isti procenat nema pojma zbog čega.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.