Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da neće biti priznanja Kosova, dok je on predsednik. „Do aprila 2022., kada će biti održani predsednički i parlamentarni izbori u Srbiji, Beograd zasigurno neće priznati nezavisnost Kosova“, rekao je Vučić za specijalnu emisiju Prve TV upitan da li isključuje mogućnost da Srbija prizna Kosovo. „Posle toga narod odlučuje“, poručio je on.

Kada im sve lepo “umesiš i obesiš” ne treba niko ni da ga priznaje jer do tada po sadašnjoj dinamici popuštanja u tehničkim razgovorima kao kontinuitetu poslednjih 8 godina tvoje vlasti ono ni neće biti naše. Ipak se nadam da posle tog aprila bar ni ti više nećeš biti naš upravnik kazamata.

Bolnice su pretrpane, u njima se leči više od 9.500 kovid pacijenata, a broj prijema i dalje je veći od broja otpusta, izjavila je direktorka Instituta za javno zdravlje „Batut“ Verica Jovanović. Govoreći o brzim testovima koji su se pojavili u apotekama, ona je ocenila da su oni namenjeni za upotrebu u zdravstvenim ustanovama i da građani ne bi trebalo da ih koriste sami. Istakla je da nepravilno uzimanje brisa može da dovede do greške, ali je ukazala i na mogućnost povređivanja.

Znam da ima mnogo lekara i medicinskog osoblja koji su najiskrenije dali sebe spašavajući živote obolelih i njima hvala i svaka čast, ali isto tako znam da ima i onih koji grčevito ne daju dizgine upravljanja pandemijom, a skafandere ni ne uzimaju u ruke iz sujete i mnogo drugih ličnih razloga.

Čileanski predsednik Sebastijan Pinjera kažnjen je s 3.500 dolara nakon što je s prolaznicom pozirao za selfi na plaži bez nošenja maske, kao što se zahteva tokom pandemije koronavirusa, prenele su zdravstvene vlasti. U Čileu je na snazi strogo pravilo nošenja maski na svim javnim površinama, dok su kršenja pravila kažnjiva sankcijama koje uključuju novčane i zatvorske kazne.

Ja bih kod nas princip kažnjavanja predsednika sproveo istim sankcijama ali obrnutim redom.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.