Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija na suđenju u Specijalnom sudu u Hagu braniće pet advokata, piše Koha. Specijalizovana veća objavila su u utorak uveče dokument, kojim se odobrava angažovanje dodatnih advokata za Tačija. Koha navodi da su na spisku Tačijevih advokata Sofi Menegon, Dejvid Huper, Dastid Palaska, Semjuel Blum Kuper i Pjer Ričard Prosper. Bivšeg kosovskog predsednika optužnica tereti da je tokom sukoba na Kosovu u Metohiji počinio krivično delo ratni zločin i zločin protiv čovečnosti, ubistva, progone i mučenja. Uhapšen je 5. novembra i prebačen u zatvor Specijalnog suda u Hagu.

Koliko sile, koliko moći, bogatstva, putovanja i uživanja se pretvori u nemoć i ništa. Znam da to sve prija, ali je u životu ipak najvažnije imati meru, biti skroman i častan. Nisam siguran da li na ovom svetu ima više onih koji teže prvom, da zgrabe i da otmu što više samo za sebe, ili onih koji teže drugom. Nažalost.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da se očekuje da Vlada sutra usvoji nove mere koje bi stupile na snagu od petka. Ističe da se epidemijska situacija pogoršava iz dana u dan i da je to signal da je potrebno reagovati, jer je očigledno da postojeće mere nisu dale željene rezultate.

Ili mere nisu dobre ili nema ko da ih sprovede ili se merama ne veruje, ali u sva tri slučaja odgovorni su samo oni koji ih donose i sa pozicije vlasti sprovode jer ne uživaju poverenje širokih slojeva stanovništva. Jer ga nisu ni zaslužili, od prvog dana do dana današnjeg.

Lider Pokreta Dveri, Boško Obradović, pozvao je predsednika Skupštine Srbije, Ivicu Dačića, da zakaže konsultacije o početku dijaloga vlasti i opozicije, koji je Dačić najavio za početak sledeće godine. Obradović je u pisanoj izjavi pozvao Dačića da odmah zakaže konsultacije predstavnika vlasti i opozicije, „na kojima bismo se dogovorili oko dinamike tog dijaloga – kada će tačno početi, do kada mora da se završi, kako će se sprovesti dogovoreno i koliko vremena mora biti ostavljeno pre vanrednih izbora na svim nivoima za sprovođenje uslova da svi ti izbori budu zaista slobodni i pošteni”. „Ako Dačić nije spreman da prihvati ovaj konkretan, konstruktivan i dobronameran predlog koji dolazi od strane opozicije, to znači da je njegova nova uloga da dijalog odlaže i zamajava javnost, kao i do sada”, ocenio je lider Dveri.

Dačićeva „nova” uloga je da dijalog odlaže, konačno izbegne, i zamajava javnost kao i do sada i tu je Boško u pravu. Ostalo u pisanoj izjavi je nepotrebno pisanije jer neće da se desi.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.