Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

„Danas je 1000. dan od kada je likvidiran Oliver Ivanović, a isto toliko traje i smišljeno zataškavanja ovog svirepog i podmuklog zločina. Ne postoji nikakvo opravdanje za istražne i pravosudne organe tzv. Republike Кosovo i srpskih vlasti u Beogradu, niti razlog koji bi, i jedne i druge, oslobodio odgovornosti zbog vođenja postupka bez ikakvog rezultata. Činjenica da je i posle skoro 3 godine od ubistva sudski postupak vraćen na sam početak, najdirektnije  govori o smišljenom opstruiranju u otkrivanja nalogodavaca i izvršilaca ovog gnusnog zločina“.

Oliver Ivanović ???

U centru beloruske prestonice u blizini Obeliska grada heroja Minska, došlo je do sukoba demonstranata i snaga bezbednosti, javlja „Tas“. Nekoliko stotina demonstranata okupilo se ispred obeliska, kada su policijski kombiji stigli na trg. Snage bezbednosti su kasnije počele da rasteruju demonstrante pendrecima i da ih privode.

Onda staneš, razmisliš o svim stranama u političkom sukobu oko vlasti i manjkavostima istih, o manipulacijama iz spoljnih krugova, o interesnim grupacijama u svakoj zemlji, o narodu koji bi da živi bolje, o bogatima koji bi da budu još bogatiji, o gladnima i ubogima… A sve je prosto. Jedni ne daju vlast jer im lepo, drugi se bore za nju da bi njima bilo lepo. Između njih postoje još samo oni koji misle ne samo na sebe ali retki su i sve ih je manje. Ako neki narod slučajno ima sreću takvi dolaze na vlast. Nažalost to je obično čista slučajnost.

Govoreći na ogromnoj vojnoj paradi održanoj tokom vikenda povodom 75. godišnjice vladajuće Radničke stranke, Kim Džong Un je skinuo naočare i obrisao suze. Citirajući svog dedu i oca – prethodne dvojice severnokorejskih vođa – Kim je naglasio da iako mu je poverena važna odgovornost da vodi zemlju držeći se puta velikih drugova Kim Il Sunga i Kim Džong Ila zahvaljujući poverenju svih ljudi.

I tako se neko rodi pa kada poraste daju mu da upravlja drugim ljudima, celim narodom i državom kako mu volja. Uopšte ga niko ne sme ni da pita a zašto baš on. Ako to tako ide, a sve češće ide, posle kraće pauze u drugoj polovini prošlog veka, bez provere kapaciteta i kvaliteta ličnosti onda to može biti bilo ko. E tako su kod nas ukapirali i sada se najgori ali najpokvareniji uvek dočepaju vlasti jer su spremni da zgrabe i otmu I posle je grčevito ne daju. Ali se u uživanju odlično snalaze.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.