Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Gradonačelnik Dečana, Baškim Ramosaj, izjavio je da su radovi na putu Dečane-Plav nastavljeni juče nakon što su u nedelju bili obustavljeni. On je kazao da još uvek nije razgovarao sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem na tu temu. „Nismo razgovarali, ali očekujem da ću se sutra naći sa njim, ako bude negativan na test koronavirusa“, istakao je Ramosaj.

 Da problem nije ozbiljan mogli bismo da analizom stanja dokažemo da je sve ovo smejurija od vlasti u Prištini i na lokalu širom Kosova. Ali problem je upravo ta smejurija pa se moramo suzdržati analiza dok problem Dečana ne rešimo.

Iguman manastira Dečani, Sava Janjić, rekao je da put Dečane-Plav treba da se izgradi na drugom mestu, prenosi KoSSev.

Znači isto Dečani i isto Plav. Znači isto od Dečana do Plava i od Plava do Dečana. I znači isto put, samo bez nepotrebne štete po manastir pod zaštitom UNESKO-a. Problem je u tome što zakonske mere treba preduzeti prema izgrednicima a nema ko. UNMIK je tu a nije, EULEX je tu a nema ga a vlada je formirana a kao da nije. Kao i na početku, koliko toliko, se jedino možemo pouzdati u KFOR.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije upozorila je da na osnovu uputstava koje je predložilo Ministarstvo prosvete, nije moguće organizovati rad u školama od 1. septembra i napraviti raspored. Iz unije su naveli da je na sastanku sa resornim ministrom Mladenom Šarčevićem 13. avgusta „mnogo toga rečeno, ali gotovo ništa nije dogovoreno“. „Na sastanku smo od ministra čuli da Stručna uputstva nisu ‘Sveto pismo’ i da se mogu menjati, da su direktori odgovorni za organizaciju i realizaciju nastave, da se nastava neće odvijati onlajn i da se platforme neće koristiti osim u slučaju povećanja broja zaraženih“, stoji u saopštenju. Ocenjuje se i da ono što je na sastanku izgovoreno, „nije u skladu sa onim što je predviđeno Stručnim uputstvima“.

Polako ali sigurno ovaj se samovezuje u čvor. Svakog dana mu nešto drugo padne na pamet. Ne bi me čudilo da se jednog dana pojavi “sveznajući” i poentira, ovog napravi budalom i šutne ga iz fotelje.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.