Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Situacija u Novom Pazaru je pod apsolutnom kontrolom, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da su u bolnici u tom gradu timovi zdravstvenih radnika iz Kragujevca, Beograda, Kraljeva, Jagodine i Ćuprije.

Ne znam ko su bili okupljeni u Novom Pazaru koji su protestovali protiv Ane Brnabić i Zlatibora Lončara, i tu vlast može kalkulisati, ali znam da su im leđa okrenuli, u znak protesta, pravi medicinski radnici i znam da su ovi takav odnos zaslužili, a to da upravljaju zdravstvenim sistemom i čak vladom jedne zemlje sigurno nisu. Njihov intelektualni kapacitet za rukovođenje siguran sam da ne doseže ni do nivoa potrebnog za vođenja odeljenske zajednice ili saveta stanara u nekom ulazu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naložio je svim direktorima bolnica u Srbiji da mu do sutra dostave podatke o tome da li su isplaćene stimulacije svim zdravstvenim radnicima koji rade u COVID sistemu.

Nešto slično smo već videli pre dve decenije. Kada se štetočinsko činjenje ili nečinjenje i raspad sistema žele prikriti od strane onih koji njime upravljaju, a sami su svojom nesposobnošću za postojeće stanje krivi oni skrenu pažnju na sasvim drugorazredni problem, na pare. Tako je bilo i sa platama mobilisanima na Kosovu 1999. Na taj način nesposobni, a pokvareni, pokušavaju da prikažu svoju navodnu brižnost, a da zamaskiraju odgovornost za ključni problem. A ništa lakše je nego dati pare koje pritom i nisu tvoje.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.