Komentar dana: Nenad Radosavljević

 

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije, Alekandar Vučić, rekao je posle razgovora sa Sergejem Lavrovim da je ključna tema bila situacija na KiM. Dobili smo određene ocene Rusije koje su mene kao predsednika dodatno zabrinule, a tiču se različitih planova, rekao je Vučić. Aleksandar Vučić je poručio da će Srbija umeti da zaštiti državne interese bez obzira na cenu koju će morati da plati. Vučić je rekao da je od Lavrova dobio informacije koje su ga dodatno zabrinule. „Čeka nas težak period u kom ćemo se suočiti sa velikim pritiscima da bi se ostvarili neki planovi koje mi zvanično i nezvanično nismo dobili, ali na osnovu nekih ocena naših ruskih prijatelja, čini se da ćemo morati da budemo izuzetno obazrivi i u praćenju svake ideje koja nam se bude predstavljala“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa Sergejem Lavrovim.

Iz svega ovog se može zaključiti da je on “naivko” koji tek eto upravlja našim sudbinama, sticajem nesrećnih okolnosti, uz podršku nesrećnika koji ga podržavaju, ili pokvarenjak kome je sve rečeno i koji je sve obećao, pa sada smišlja taktiku kako da nas sve prevari a da ostane na vlasti i da uživa. Mnogo je za tvoj mali mozak (majstore, što kaže Marko Jakšić).

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da je realno moguće da se na sastanku predstavnika Kosova i Srbije 27. juna u Vašingtonu postigne sporazum o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. „Dakle, ako 27. juna ne bude postignut sporazum, Kosovo i Srbija će biti gubitnici. Ako se postigne dogovor, obe strane će pobediti i na taj način steći evroatlantske vrednosti, a naravno, posvećenost Sjedinjenih Američkih Država pokazuje se u odlučnosti da se postigne dogovor između neprijateljskih zemalja i naroda sada i više od jednog veka.

Ako ovaj AV ode na tako dogovoren sastanak, potvrdiće sve što znamo. Lagaće nas opet da to što on radi – ne boli, i da je to više nego što je ikada bilo ko uradio u istoriji Srbije, itd. Ja samo razmišljam o tome da svi ovi koji su uz njega stekli što im ne pripada, treba da završe u zatvoru a na pljački i korupciji stečena imovina da im se oduzme. Ja ih u mojoj sredini sve znam. Molim vas zapamtite ih i vi u vašoj.

Zamenik predsednika Skupštine Arbrije Nagavci, izjavila je da kosovska delegacija koja će otići u Vašington na razgovore sa Srbijom još uvek nema jasan razlog posete, prenosi Gazeta Express.

Oni bar imaju delegaciju. Mi nažalost …

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je zajedno sa svojim saradnicima i pomoćnikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislavom Tajićem primio zamenika gradonačelnika Beograd Gorana Vesića i šefa kabineta Dušana Polića, kao i direktora beogradske „Gradske čistoće“ Marka Popadića. Spirić je tom prilikom zameniku gradonačelnika Vesiću uručio statuu kneza Lazara, plaketu i sliku crkve Sv. Save. Planiralo se da zvaničnici zajedno obiđu radove na izgradnji “Samačkog bloka” i novog sportskog kompleksa u Kosovskoj Mitrovici, a zatim i Javno komunalno preduzeće “Standard”. Predviđen je i obilazak PU “Danica Jaramaz”.

Ja tebi vojvodo ti meni serdare… svi za jednog a on za sve njih… Pitam se kako će se ponašati za godinu, možda dve, kada im ne bude na raspolaganju ni službeni luksuzni automobili, ni lepe sekretarice, ni ručkovi, ni pare u izobilju, ni nekretnine na skupim destinacijama, ni otete privilegije, ni osmesi jadnih mučenika koji se nadaju da će im ovi nešto udeliti…

 Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.