Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj obolelih od korona virusa, što je 11 dana za redom da nema novozaraženih, saopštio je danas Krizni štab.

Ako ja razumem izveštaj ovog ovakvog Kriznog štaba to znači da građani slobodno mogu u gomilama da idu na birališta, kao što su ih i navikli, na čelu sa direktorima iz SNS koji su zaslužni što su ovi ponizni još uvek živi. Korone nema dok oni gore ne kažu da je ima. A i kada je bude bilo, biće to zbog toga što se narod ne pridržava pravila koje su propisali onaj Kon i ona Kisićka… I onaj iz Niša što je zajedno sa Konom učestvovao u pljački oko Svinjskog gripa. Koja na sreću nije uspela.

Od njenog izglasavanja na mesto predsednice Skupštine Kosova početkom marta, članica predsedništva LDK, Vjosa Osmani, razmimoilazila se više puta sa zvaničnim stavom svoje partije po krupnim pitanjima. Ona najpre nije odobravala predlog svoje stranke da se izglasa nepoverenje koalicionoj vladi sa PS te se čak i spekulisalo da će odbiti da zakaže sednicu za izjašnjavanje o ovom zahtevu. Nakon što nije glasala za obaranje vlade, Osmani nije glasala ni za formiranje nove vlade čiji je premijer njen stranački kolega, Avdulah Hoti. Uz to, odbila je i da predsedava sednicom i tu funkciju poverila potpredsedniku kosovske skupštine, Kujtimu Šalji.

Mislim da nisam sreo Vjosu Osmani, za razliku od većine njenih stranačkih kolega ali mislim da zaslužuje poštovanje. Pogotovu zato što znam ko je Isa Mustafa i koliko je preduboko u korupciji. Vjosa, samo napred.

Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijem Montgomeri kaže da je pesimista kada je reč o postizanju sporazuma između Beograda i Prištine, jer smatra da je upitno da li će međunarodne snage i unutrašnje kosovsko-albanske podele to omogućiti.On ističe da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedina osoba u regionu koja ima snagu i želju da se dođe do dobrog rešenja ovog problema.

Isto ovako kao sada, ovaj Vilijem je podržavao sve one koji za Srbiju nisu dobri. Kada sam mu u porti manastira Gračanica 2003-će godine ispričao šta sve ne valja, za nas Srbe na i sa KiM, u ponašanju Nebojše Čovića on je iste noći sve ispričao Nebojši jer je sa njim bio kućni prijatelj (imao stenogram). Posle me zvao Dušan Mihajlović, šef policije noću u 02:00 sata (ja sve priznao), ali to nije važno… Ne pričajte kod njega ništa o Vučku, vi kojima je srce u petama, jer je on Vučkov prijatelj takođe. To vam je isto.

Policija je uhapsila devet osoba za koje se sumnja da su u periodu od juna 2019. godine do kraja maja ove godine pronalazili i angažovali ženske osobe radi pružanja seksualnih usluga, kao i da su uzimali pod zakup stanove na teritoriji Beograda u kojima su one boravile. Policija je uhapsila V. M. koji se sumnjiči da je organizator ove kriminalne grupe, kao i D. A., B. L., S. B., D. A., N. S., M. M. D. M. i J. S. saopštio je MUP.

Mislim da je ovaj MUP greškom ispustio da pomene i A.V., A.B., D.M., I.D., R.Lj., Z.L., Z.Đ., B.G., S.M., Z.M., M.K., … ali nema veze, setićemo ih se mi uskoro.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.