Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je Nemačka vrlo energično protiv stava administracije Donalda Trampa da se ipak otvori mogućnost za postizanje nekog kompromisnog rešenja. Sa druge strane, kako je dodao, ako je stav Francuske i Nemačke da se dijalog nastavi, moraju da se stvore uslovi za to, a to je bezuslovno ukidanje taksi.

Ovaj još priča o taksama? Kako ga ne mrzi? Pravi je “zgubidan”. I spiner koji nije pametan ali je pokvaren.

Prema informacijama nemačke novinske agencije DPA, Ričard Grenel će narednih sedmica otići sa funkcije ambasadora SAD u Berlinu – mnogo pre predsedničkih izbora koji se u toj zemlji održavaju 3. novembra. Predsednik SAD Donald Tramp je Grenela u februaru iznenada vratio u Vašington, time što ga je imenovao da privremeno preuzme funkciju koordinatora svih tajnih službi. Ali sada je nađen stalni koordinator za 17 tajnih službi SAD: u četvrtak je senat potvrdio imenovanje kongresmena Džona Retklifa.

To je sve kao šah. Možeš ovamo a možeš i tamo. Možeš da pojedeš ovo a možeš i ono. Ako te ruka igrača dotakne i pokrene najčešće na kraju završiš kao “ono” i pojedeš isto to. Takva je sudbina… Nečija.

Više od 150 vatrogasaca bori se s požarom koji je izbio u istorijskom delu San Franciska, u zalivu na pristaništu Pjer 45, saopšteno je iz gradske vatrogasne službe. Kako prenosi Si-En-En, četvrtinu Ribarskog pristaništa progutala je vatra. Jedan od vatrogasaca je povređen, ima nekoliko posekotina na ruci i prebačen je u lokalnu bolnicu, ali nema drugih povređenih. Svi posetioci su evakuisani sa lokacije, kao i zaposleni u obližnjim preduzećima.

Pitam se šta li je bilo sa peračima prozora. To mi je najveća sekiracija.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pojaviće se pred sudom u Jerusalimu na suđenju za
korupciju. Lider desničarske partije Likud je premijer Izraela sa najdužim stažom, i na vlasti je neprekidno od 2009. Takođe je obavljao mandat od 1996. do 1999. godine. Netanjahu je optužen u tri slučaja, poznata kao 1.000, 2.000 i 4.000: Prema izraelskom zakonu, premijer koji je optužen za krivično delo nije dužan da podnese ostavku. Čak i ako bude osuđen, Netanjahu neće morati da podnese ostavku, sve dok se ne iscrpe žalbe – što bi, u teoriji, moglo da potraje mesecima ili čak godinama.

Ja mislio samo kod nas se krade. A eto slučaj sličan kao naš. On može da radi šta hoće a da ne odgovara ni za šta i verovatno nikada.

Imunolog Srđa Janković rekao da je epidemiološka situacija povoljna, ali da sporo opada broj novootkrivenih slučajeva na dnevnom nivou i da rep epidemije mora da traje. Jedno od čestih pitanja koje je dobijao Srđa Janković jeste kada će prestati da nosi masku. „Obećavam da ću da skinem masku kada budemo imali nula slučajeva. Neću baš da čekam 28 dana“, rekao je Janković i dodao da će ponovo da je stavi ako se pojave novi slučajevi.

Vrlo ubedljiv stav. Potkovan očigledno mudrošću ali ne saznanjem jer ni njemu kao ni kolegama mu širom sveta ništa nije jasno.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.