Komentar dana: Nenad Radosavljević

 

Komentariše: Nenad Radosavljević

Četvorica nepoznatih mladića, u subotu oko 15 časova na očigled desetak meštana Gornjeg Kusca, nadomak Gnjilana ispisalo je grafite uvredljive sadržine protiv Republike Srbije i policije. Grafiti su ispisani na albanskom jeziku na asfaltu, kontejneru i drugim objektima, a po rečima očevidaca mladići su došli biciklom iz susednog sela Stanišor i nakon ispisivanja parola ponovo su se vratila u istom pravcu.

Kako im više ne dosadi? Ustvari, kako stižu da se bave takvim stvarima umesto da se bave svojim životima.

Samoslani poslanik, Miladin Ševarlić, izjavio je danas da će razmisliti da li će nastaviti štrajk glađu, koji je započeo juče ispred Skupštine Srbije, jer su, kako kaže, drugi poslanici „plagirali“ njegov čin.

Štrajkovi glađu su inače čista budalaština.

Uprava za hranu i lekove (FDA) odobrila je prvi antigen test koji može da otkrije da li je osoba inficirana koronavirusom, što je značajan napredak. Test kompanije “Quidel Corporation” iz San Diega, dobio je odobrenje za hitnu upotrebu od strane FDA.

Šta smo mi do sada testirali i šta smo pronalazili – ne zna se, ali su ljudi provodili vreme u izolaciji svejedno. Mislim, njima sigurno nije bilo svejedno. Savremena medicina, virusologija i epidemiologija su pale na ispitu.

Premijer Albanije, Edi Rama, izjavio je da se zalaže za legalizuju kanabisa u Albaniji, kako bi se on koristio u medicinske svrhe, piše Koha. Rama je na konferenciji koja je održana povodom Dana Evrope, na kojoj se pojavio zajedno sa ambasadorom EU u Albaniji, Luiđijem Sorekom, rekao da će nakon godinu dana rada, nacrt za opravdanost proizvodnje kanabisa biti spreman. Na ovu Raminu inicijativu reagovala je i bivša potpredsednica kosovske vlade, Edita Tahiri. Ona je dodala da „Rama umesto da Albaniju pretvori u biser pomorskog turizma, rizikuje da je pretvori u pakao kanabisa“.

Sve što je Bog na zemlji stvorio ima nekog smisla i samo od čoveka zavisi da li će u stvorenom prepoznati dobro ili zlo, a zli obično prepoznaju zlo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.