Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Lider Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa rekao je danas da „ima razloga“ da prihvati funkciju premijera Kosova.

I sigurno je da ih ima nekoliko. Ja znam dva. Prvi je što voli vlast a drugi jer nema nameru da neko drugi, ne daj Bože, procesuira kriminal i korupciju prethodnih vlada, pogotovu jer je jedna od tih bila njegova.

Milorad Duković (42) iz sela Bošnjane kod Rače, koji je čuvao ovce u blizini svoje kuće u vreme policijskog časa, kažnjen sa 50.000 dinara. Kako je navedeno u odluci Prekršajnog suda u Kragujevcu, Dukovića su službenici Policijske stanice u Rači zatekli 17. aprila oko 18 časova u ataru neposredno pored seoskog groblja, odnosno na oko 400 metara van njegovog porodičnog domaćinstva.

Ne znam koliko ovaca je čuvao, i kako stoji procentualno, ali ako mu za jedno kršenje policijskog časa, na 400 metara od kuće, država pojede tri ovce ( tržišna cena 300 RSD/kg ) onda može da pojede i solidno stado za petnaestak dana. To se ne zove pravna, nego alava i nezasita država.

U Sloveniji je registrovano samo pet novoinficiranih koronavirusom. Nema sumnje da Slovenija dobro kontroliše korona – krizu, ocene su iz Ljubljane. Političari su ponosni i ne štede pohvale i zahvalnost za građane. Sa druge strane, u istraživanju javnog mnjenja, poverenje u političare i nije neko, ali u zdravstveni sistem i lekare jeste. Možda na maksimumu otkad se meri.

To je realno i moguće kada se zdravstveni sistem ne stavi u službu politike i kada se na ključne pozicije u zdravstvu imenuju po stručnosti, a ne po političkoj pripadnosti ili moralno političkoj podobnosti, što je naš slučaj.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.