Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da je Opštinski štab za vanredne situacije na sednici održanoj dana 20.03.2020. godine doneo dodatnu meru radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja COVID-19 (korona) virusa, a kojom se ograničava rad prodavnica mešovite robe i apoteka u opštini Leposavić na period od 07:00 do 18:00 h.

Dobro je što se virus ne širi danju. Noću mu se sakrijemo pod krevet pa ne može da nas nađe… I tako to. Pobedićemo ga.

Sednica kosovske skupštine na kojoj bi se glasalo o poverenju aktuelnom premijeru Aljbinu Kurtiju, mogla bi biti održana u subotu u poslepodnevnim satim, piše Kljan Kosova. Prema navodima, Demokratski savez Kosova Ise Mustafe, ima prikupljenih 25 potpisa poslanika – 13 iz Alijanse za budućnost Kosova, šest iz NISMA i Alijanse za novo Kosovo i potpise manjina. Očekuje se stav Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija.

To ono kao kada ceo svet gori a “baba” se češlja. Kao sa obe strane se nadaju da će korona jednom ipak proći ali vlast ne dolazi svaki dan, te je se po svaku cenu treba dočepati, kada je blizu, bez obzira na okolnosti. Zbog željnih vlasti na globalnom, svetskom nivou do pojave ove pošasti od virusa je i došlo. Stidi se dvonogi stvore.

Nemačka poslanica i specijalni izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon ponovo je pozvala Demokratski savez Kosova Ise Mustafe, da ne ruši kosovsku vladu. Komentarišući sinoćnji protest građana, koji su bukom sa prozora i balkona, protiv ponašanja političkih lidera u aktuelnoj situaciji, izjavila da se nada da do glasanja o nepoverenju vlade aktuelnog premijera Aljbina Kurtija neće doći. Građani Kosova su prvi put sinoć praveći buku sa svojih prozora i terasa protestovali protiv ponašanja političkih lidera u situaciji širenja zaraze korona virusom.

Vrlo razumna reakcija građana i odgovoran stav nemačke parlamentarke.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.

Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.