Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Na dan ubistva Olivera Ivanovića, 16. januara 2018. oko sedam sati ujutro, dva automobila, jedan iza drugog, bila su parkirana ispred zgrade u kojoj je živeo Ivanović, zatim su kružili oko nje, a potom su ga pratili. Iz prvog vozila – “opel astre” Ivanović je sat vremena kasnije ubijen, dok drugi – “pežo” svetle boje nikada nije pronađen, niti je otkriveno ko je njegov vlasnik, prenosi Nova.rs. “Sumnja se da je šef pogranične policije dovezao ubice sa Merdara”. Faruk Korenica advokat Spasojevića kaže da su dva zaštićena svedoka rekla da su krijući se iza betonskog stuba videla Spasojevića i dva lica koja ulaze u policijsko vozilo, a za koje tužilaštvo sumnja da su ubice Ivanovića. On takođe otkriva da se u obrazloženju optužnice navodi da se sumnja da je Rade Radosavljević, nekadašnji šef pogranične policije KPS koji je u bekstvu, ubice dovezao sa Merdara u Mitrovicu.

Oliver Ivanović ???

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, boraviće u radnoj poseti SAD danas i sutra. Prvog dana učestvovaće na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC) i tom prilikom se obratiti brojnim učesnicima skupa. Vučića je u Vašington pozvao Američko-izraelski komitet za javne poslove (AIPAC), na skup koji će okupiti oko 18.000 učesnika.

Kada se prisustvo plati narodnim parama bez njegovog pristanka a sa efektom samopromocije i zaluđivanja tog istog naroda, da si veliki, onda je efekat potpun. A i nije mala stvar biti jedan od 18.000.

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je da premijer Kosova, Aljbin Kurti, ucenjuje Srbiju i izvodi „manevarske igre“, kako bi nešto ukinuo, a da ne ukine. Dačić kaže da su sada intenzivne aktivnosti na Kosovu, zakazana je i sednica parlamenta od strane nekih opozicionih stranaka.

Očigledno Ivica navija za neke opozicione lidere koji više nisu vlast a bili su im odlični koalicioni partneri i raduje se njihovim intenzivnim aktivnostima da zakažu sednicu parlamenta, pa i da “daj Bože” povrate vlast. E pa Ivice možda na nekoj drugoj jahti u nekom drugom filmu. A ovom je došao kraj.

Pritisak SAD na predstavnike Albanaca u Prištini za ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije i BiH nikada nije bio veći“, izjavio je ministar Rasim Ljajić. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija ocenio je da se u tome vidi i da je SAD stalo do nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Ljajić je kazao da SAD neće promeniti svoju odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova, ali da pokazuju da im je stalo do nastavka dijaloga.

I sada ti meni objasni kakvog smisla ima dijalog koga forsiraju i do koga je stalo onima koji neće promeniti svoju odluku o priznanju nezavisnosti Kosova. Povremeno treba da razmisliš o tome šta pričaš.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.