Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U intervjuu za Informer koji je objavljen na Dan državnosti Srbije, predsednik Aleksandar Vučić je poručio da „neće da laže narod o stvarnoj situaciji na Kosovu“, prenosi Tanjug. “Ako mislite da ima mnogo toga oko Kosova što mi držimo u rukama, ‘ajde ljudi, nemojte, molim vas, nismo deca, nismo naivni. Borimo se za svakog čoveka na KiM, ali neću da lažem narod i kažem da će sve da bude naše u narednih 300 miliona godina”, rekao je Vučić. Vučić često podseća na to da na Kosovu nema puno toga čime upravlja Srbija.

To bi mi možda i progutali ali ne ide jer je isti on govorio da je Kosovo Srbija i da će ga odbraniti u izbornoj kampanji za dolazak na vlast 2012. I isti on je baš taj koji je sve što smo držali u rukama na KiM ispustio i predao. I zbog isto njega nema puno toga na Kosovu čime je do njega upravljala Srbija.

„Mogu da vam kažem da su neki ovde u ovoj zgradi mislili da održe i Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana lekciju iz demokratije i toga šta treba da rade, a da su od predsednika Vučića dobili lekciju iz borbe za ravnopravnost država u našem regionu, da su dobili lekciju iz borbe za saradnju i racionalne odnose između država i naroda u regionu“, ocenio je Marko Đurić nakon panela „Koordinacija, saradnja, konsolidovanje“.

Velike pobede, veliki istorijski rezultati, velike lekcije… To smo već navikli da nam saopštavaju sa međunarodnih konferencija, bez da imamo priliku da to proverimo. Novina je da je sada uspeo da odbrani Srbe i Srbiju po njegovom “skromnom” mišljenju i uz “skriveno” oduševljavanje samim sobom. A prosto zato što mu je to posao. Tako sam reče a Marko ne prenese.

Neophodan nam je mir, da Srbiju osnažimo, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora sa političkim predstavnicima Srba iz regiona. Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je istakao da su predstavnici srpskih organizacija iz Crne Gore zadovoljni sastankom.

Samo oni koji su u litijama iz dana u dan su iskreni. Svi ostali koji sastanče i promovišu se oko i uz događanja kalkulišu i love u mutnom. A kada jednom dopadnu vlasti, začepaju se i ne puštaju kao i ovi što su do sada vladali. Pazimo se takvih.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.