Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Na dvogodišnjicu smrti Olivera Ivanovića održan je pomen na mestu njegovog ubistva u Kosovskoj Mitrovici… Nekolicina prijatelja Olivera Ivanovića i članova GI SDP prisustvovali su pomenu na dvogodišnjicu njegovog ubistva… U kripti Hrama Svetog Save održan je pomen  u 08:15, što je vreme kada je pre dve godine ubijen Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici… Dve godine nakon ubistva lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, to ostaje živa rana… Delegacija Saveza za Srbiju prisustvovala je pomenu Oliveru Ivanoviću, ubijenom lideru Građanske inicijative SDP, na dvogodišnjicu njegovog ubistva u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu… Članovi Nove su poručili da ne bledi uspomena na tog političara…

Oliver Ivanović ???

Tužbu protiv Haradinaja, Edi Rama je najavio još oktobra prošle godine i to zbog izjave Haradinaja da će Rama „zajedno sa Vučićem i Tačijem podeliti deset milijardi evra od podele Kosova“, što Rama smatra klevetom. „Gospodin (Ramuš Haradinaj) moraće da dođe pred sud Kosova i dokaže optužbu o 10 milijardi koje bismo podelili ja, predsednik Tači i predsednik Srbije, Vučić“, kazao je tada Rama u emisiji „Mišljenje“, prenosi Gazeta Metro.

Ne znam zašto ali ovo mi se uopšte ne čini neverovatnim. U stvari znam. Taj utisak je posledica toga koja se imena u optužbi pominju ali prosto, ili baš zato, i ne mogu da mu se “otmem”.

Ovaj komentar sam u pogledu vesti broj tri… postavio pre same vesti zato da bih, kao već upućen u njenu besmislenu sadržinu, posavetovao sve one koji bi je inače čitali da to ne čine jer će samo gubiti svoje dragoceno vreme.

Pokret Samoopredeljenje (PS) je pre dva dana ponudio Demokratskom savezu Kosova (LDK) da u budućoj kosovskoj vladi rukovodi sa šest ministarstava i da ima pravo da kandiduje osobu za budućeg predsednika, kada Hašimu Tačiju istekne mandat u proleće 2021. godine. Aljbin Kurti je predložio povećanje broja ministarstava sa 12 na 14, pri čemu bi LDK imao šest ministarstava, Samoopredeljenje pet, dok bi manjine imale tri. Usledila je kontra ponuda Demokratskog saveza Kosova za formiranje vladajuće koalicije, u kojoj se od pokreta Samoopredeljenje traži da se odrekne mesta predsednika skupštine na koje je izabran Glauk Konjufca, zatim pet ministarstava i izbor kandidata LDK-a za kosovskog predsednika kada Hašimu Tačiju istekne mandat. Kada kandidat LDK-a bude izabran za kosovskog predsednika, funkcija predsednika skupštine bila bi vraćena Samoopredeljenju.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.