Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Paljenje automobila Slavka Simića osudio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić. „Paljenje automobila člana Predsedništva Srpske liste Slavka Simića u Leposaviću je kukavički akt onih koji veruju da se na ovaj način može otupiti volja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da se bori za svoja prava i opstanak“. Naručiocima i izvršiocima poručuje da „ništa ne može pokolebati naš narod u nameri da ostane na Kosovu i Metohiji“.

Paljenje se inače dogodilo u etnički čistom srpskom mestu na Severu Kosova, zaboravio je da doda.

Rektorka Univerziteta u Beogradu (BU), Ivanka Popović, izjavila je da je slučaj plagiranog doktorata ministra finansija Siniše Malog u medijima praćen „do granica rijalitija“, što je, kako je ocenila, doprinelo da se pojača priča da je reč o političkoj odluci. „Međutim, politizovana je priča, ali sam postupak nije.

Svakom razumnom i slobodomislećem a dobronamernom članu zajednice ove reči su sasvim jasne i tačka su na ovaj slučaj a samo zarez na putu prema sledećim slučajevima, u moru istih, u zemlji čiji je obrazovni sistem uništen i maligno je tkivo čitavog društva.

Šef Odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda, Nikola Jovanović, izjavio je danas da ta poslanička grupa osuđuje „sistematsko uništavanje“ domaćeg preduzeća „Ikarbus“. Jovanović je podsetio da je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, prošle godine javno obećao kupovinu 100 zglobnih autobusa od „Ikarbusa“ do kraja 2019. godine, što se, kako je naveo, nije desilo. „Ekser u kovčeg ‘Ikarbusa’ bio je namešteni tender iz aprila prošle godine na kojem to preduzeće nije moglo da učestvuje zbog neverovatnog uslova da je ponuđač morao da proda 4.000 autobusa u prethodne tri godine. Rezultat je unapred dogovorena kupovina 244 turska i kineska autobusa – veće jedinične cene od ‘Ikarbusovih’, a sa problemima ‘iberturaže’ i motorima manje radne zapremine“, naveo je Jovanović.

Mnogima ova vest prođe nezapažena jer ima veliku konkurenciju u našim medijima na nivou svakog sata, među vestima kojima se svako razuman zapanji ali je vredi pročitati sa pažnjom jer praktično objašnjava šta sve vlastodršcima koji su “skinuli sa vilice” može da padne na pamet i koliko su obesni u svom iživljavanju nad svima koji nisu oni.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.