Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Vršilac dužnosti premijera Kosova, Ramuš Haradinaj, rekao je da Specijalni sud u Hagu sprovodi selektivnu pravdu što, kako je rekao, nikako nije dobro za sve žrtve. „Zalažem se za pravdu za sve žrtve, ne razlikujući ih po nacionalnoj pripadnosti. Protivim se selektivnoj pravdi“, rekao je Haradinaj. Za kredibilitet Kosova nije dobro da se premijer poziva na saslušanje u Specijalni sud, rekao je on i dodao da činjenica da ga je sud pozvao zbog ispitivanja u vezi sa navodima koje je Haški tribunal već dva puta odbacio ukazuje na to da u „Hagu ima nečeg trulog“.

Sa većinom rečenog se slažem, naročito sa zadnjim. A to što se neko ko je bio premijer poziva na saslušanje nije problem. I treba. Problem je to što je bio premijer taj koga Hag po treći put čeka. 

Predsednik Nove stranke i poslanik u Skupštini Srbije, Zoran Živković izjavio je da se u Predlogu strategije odbrane Srbije navodi da se ne može u potpunosti isključiti mogućnost oružane agresije na Srbiju i upitao zašto je to tako i šta to radi državni vrh. “Zašto mi strahujemo od napada NATO pakta, šta se to kod nas dešava zbog čega građani treba da strahuju od oružanog napada i šta je to što politički vrh radi da može da dovede Srbiju do toga da bude napadnuta od NATO pakta?“, upitao je Živković predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. 

Koja to budala opet hoće da napadne Srbiju ili zbog koje to budale neko jednom može opet da napadne Srbiju? Pitanje je sad.

Na dnevnom redu je Predlog zakona o javnim nabavkama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom dugu. Predlogom zakona o javnim nabavkama predviđeno je da će ponude moći da se podnose i elektronskim putem, preko portala, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, obrazlažući taj zakonski predlog u parlamentu.

Ne gledam prenose skupštinskih zasedanja jer nema smisla ali mi ovo obrazlaganje žao što nisam. Imalo je tu svega da se vidi siguran sam. I čuje, naravno. A što njemu uopšte ne pristaje, podrazumeva se, sa sve ozbiljnošću i naboranim čelom koje odaje zabrinutost. On me tako podseća na nekog nestašnog dečaka koga su samo odjednom na brzinu doveli u red odelom i želatinom i gurnuli pred kamere uz potpis “Ministar”. Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.