Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Sve dok Aljbin Kurti i ostali koji formiraju buduću kosovsku vladu ne budu uvažavali Srpsku listu i na pravi način se odnosili prema njenim predstavnicima nema ništa od te vlade, izjavio je danas pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.

Možda da ponovo probate sistem “Jahta kao način za konstruktivne dogovore”. Prošli put vam je upalilo.

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas da nije isključeno da se Srbi na Kosovu i Metohiji pobune, ako kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti nastavi s pokušajima da ih podeli.“Svojim pokušajima da podeli Srbe na Kosovu i pronađe među njima one kojima je Tirana bliža od Beograda, Aljbin Kurti rizikuje ne samo da Srbi napuste institucije Prištine već i da se otvoreno pobune. Priština uz zemlje koje su priznale Kosovo traži da Srbi prestanu da slušaju Beograd. Neka paze šta žele, jer im se želja može ispuniti“ rekao je Vulin, navodi se u saopštenju.

Samo da se zna, pobuna nije šampanjac i skandiranje na trgu “Šumadija” niti se u pobunu ide sa sendvičima i za “iljadarku” udobnim autobusima sa izvesnim povratkom u topli dom posle mitinga po Srbiji. Zato pamet u glavu i bez ratnohuškačkih izjava da vam se ne bi obile o istu glavu. Narod jeste uplašen da ne ostane bez posla kada ga ucenite da za vas glasa ali narod nije glup da strada zbog vašeg ministarskog mesta.

Crnogorska ministarka ekonomije, Dragica Sekulić, izjavila je danas na Ohridu, nakon razgovora o inicijativi za slobodan protok ljudi, robe, usluga i kapitala u regionu, da ta zemlja svaku inicijativu meri kroz dva aspekta – prema tome da li ubrzava njen put ka Evropskoj uniji, i koje benefite donosi građanima i privredi… Bosna i Hercegovina nema konsenzus ili definitavan stav u vezi sa inicijativom za „mali Šengen“, iako je načelno opredeljena za jačanje regionalne saradnje, izjavio je danas na Ohridu predsedavajući Saveta ministara BiH, Denis Zvizdić, i rekao da primaran fokus BiH ostaju evropske integracije.

Oni koji se još uvek bar nadaju da će postati deo Evropske unije neće da sebi privežu one koji za to očigledno nemaju šanse. Mislim da je onda jasno ko su oni čiji je put u Evropu završen.

Premijer Albanije, Edi Rama, poručio je danas na konferenciji za medije u Ohridu, gde je održan sastanak o „malom Šengenu“, da bi u tu inicijativu trebalo uključiti i Kosovo „na ravnopravan način i na legalnim osnovama“, te da očekuje da i tzv. Kosovo na sledećem sastanku u Draču, 21. decembra, bude predstavljeno kao i ostale države regiona.

Koliko ja razumem sastanak u Ohridu je propao. Jedva čekam da u Nacionalnom dnevniku televizije Pink saznam kako nisam u pravu kroz izjave “vrlih” režimskih analitičara i dežurnih zgubidana o još jednoj diplomatskoj pobedi inicijatora sastanka i idejnog tvorca “malog Šengena” a njihovog predsednika.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.