Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Verujem da ćemo po pitanju KIM uskoro, za dva li tri meseca, imati stvorene uslove za nastavak dijaloga, od kojeg mi očekujemo da vodi kompromisnom rešenju, rekao je predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora sa Metjuom Palmerom.

Kada bi samo hteo da nam kaže… Ili ne da nam kaže, nego da sam zna šta mu je to kompromisno rešenje. Mi njima ono, a oni nama ovo. A šta to? Dečko se zaglavio, ne zna šta priča. A još manje šta radi.

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je „stalno naoružavanje Srbije vojnom opremom Rusije i Kine direktna pretnja Kosovu“. On je u svom postu na Fejsbuku naveo da Srbija „mora da zaustavi ovo ludilo pre nego što bude prekasno“.

Kakvo Kosovo, kakvi bakrači? Kakva naoružavanja? NATO pakt je na granicama Kosova. Ne sme Rusija ni da priviri, a kamo li iznemogla Srbija. A tvoje vreme je prošlo. Idi i čekaj poziv od suda pa lepo odgovaraj za sve što si radio.

Srbija ima principijelnu poziciju da treba da se dođe do kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine koje bi bilo pravedno za obe strane, rekao je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Kompromisno rešenje? Oni sve, mi ništa, oni ništa, mi sve, je takva glupost da bih ja uhapsio svakog ko tako nešto kaže. A evidentirao sam bar 50 takvih novinara, političara, analitičara, državnih službenika, bivših diplomata, sadašnjih pametnjakovića i dokonih ljudi utegnutih kravatama, a bez imalo mozga…

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je, za TV Kljan, da ni Srbija ni Kosovo nisu spremni za konačni dogovor, te da je Srbija kapitulirala 1999. godine. Na pitanje novinara TV Kljan Jovanović je potvrdio da smatra da je Srbija kapitulirala na Kosovu i dodao: „Naravno. Kapitulacija je bila ista kao i Nemačka 1945. godine, prenosi portal „Kosovo onlajn“.

Uopšte mi nije jasno otkuda ideja da se ovom malom Čedi toliko daje na značaju. On je bio dečak u vreme Đinđića. Ni za šta se nije pitao nego je izvršavao naređenja kao šef poslaničkog kluba DOS-a. Sve što govori o DOS-u je prevara, jer je sada u službi ovog režima. Pokušava da unovči ono što je iz ćoška čuo ili načuo. A to što je Miloševića propratio nisu bili pregovori nego sprovod.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.