Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Saopštenje za javnost direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića

Ispisivanja pretećih poruka na domu kulture i osnovnoj školi u Babinom Mostu kod Obilića tužan je pokazatelj koliko su albanski ekstremisti ogrezli u mržnji i koliki ih ljudski i civilizacijski jaz odvaja od normalnih ljudi.  Ne možemo se praviti slepi i ne zaključiti da ovaj incident i mnogi drugi pre njega nemaju veze sa sveopštom radikalizacijom na Kosovu i Metohiji i političkim uspehom albanskih ekstremističkih snaga na poslednjim izborima, koji je očito dao vetar u jedra najprimitivnijim i najekstremnijim društvenim nagonima i ohrabrenje najagresivnijima. Upozoravam još jednom ekstremiste na Kosovu i Metohiji da se ne igraju sa bezbednošću naše dece i da ne prete Srbima, jer Srbija će umeti da zaštiti svoj narod od nasilja i proterivanja u svakom delu Kosova i Metohije.

Za albanske ekstremiste stoji konstatacija. Ali nema potrebe da se pravimo slepi i da ne zaključimo da je sveopšta radikalizacija na KiM uspeh albanskih ekstremističkih snaga, koje su to ipak manje u poređenju sa onim Ramuševim i Tačijevim, izigravanje naše pameti. Vetar u jedra najprimitivnijim i najekstremnijim društvenim nagonima je u prethodnih 7 godina dala upravo ta „Srpska“ lista koja je podrškom Ramušu i Tačiju, a vođena od strane Vučićevog režima, donela nesreću našem narodu i dovela ga pred svršen čin. Ali da se jedno zna, Vučić će da ode i nestane, i svi njegovi, a mi ćemo i dalje biti ovde i pobedićemo. To obećavam.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.