Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je juče da je u nastavku dijaloga s Prištinom u Briselu postignut veoma važan dogovor, posebno za Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i sve građane Srbije, a to je da se svi problemi rešavaju u miru, poštujući jedni druge i garantujući bezbednost građana. On je istakao da je reč o veoma važnom dogovoru, imajući u vidu mogućnost da neko pokuša tokom leta da zauzme sever Kosova, te da se postavlja pitanje šta bi u tom slučaju bio naš odgovor – vojni ili da se našim ljudima u pokrajini dogodi nekakva „Oluja“ ili „Bljesak“? Naš interes je da sačuvamo nacionalne interese, ali i naš narod, tako da mu se ne dogodi ono što se 90-ih događalo našim sunarodnicima, i zato nastojimo da se pronađe kompromisno rešenje. Prema njegovim rečima, kompromisno rešenje će biti značajno za nas, jer svakako danas nemamo ništa.

‘Ajde sada da se malo podsetimo. Ko je, kada i gde pomenuo “Oluju ili Bljesak” ? Pa on, pre dva meseca pred novinarima. Ko je posle toga svakog dana pominjao “Oluju ili Bljesak”? Pa Drecun, Stefanović, Vučićević i razni “analitičari”. Gde je narod mogao čuti o tome da se spremaju “Oluja ili Bljesak”? Pa na Pinku, u Informeru i u drugim režimskim medijima. Ko nas, kada i gde spašava od te izmišljotine? Pa upravo isti on posle samo dva meseca uterivanja straha na istim tim medijima.

„Trajno uspostavljanje mira je interes Srba na KiM,“ kazao je potpredsednik  Srpske liste Dalibor Jevtić koji očekuje konkretizaciju ranije dogovorenog u Briselu.

Odavno nisam čuo da neko govori o trajnom uspostavljanju mira, ničim izazvan. Prosto stičem utisak da bi nekima odgovaralo malo nemira zarad iskupljivanja i pranja obraza krivicom drugih pokvarenih “tamo njih”. Tako je bilo i onih godina zbog kojih smo sada tu gde jesmo, u ovome jadu u kome smo.

Specijalni sud za ratne zločine koje je tokom rata počinila tzv. OVK mogao bi da podnese prve optužnice u septembru ove godine, piše prištinska Bota sot.

“Mogao bi” i početkom ove godine, pa nije.

Bojana, Stefan i Miloš iz Novog Brda deliće jedan novi laptop koji su im uručili prijatelji iz Novog Sada. Njihovoj majci Iskri uručena je novčana pomoć kako bi joj olakšali život.

Pred ovakvom vešću se može samo zanemeti.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas, posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kosova Hašima Tačija u Briselu, da razgovori moraju da se intenziviraju, pošto je došlo vreme da se pitanje Kosova reši, zbog budućnosti Srbije.

Rešiti pitanje Kosova zbog svetle budućnosti Srbije?!? To je čuveni šilibajzerski princip, rešiš to i ideš dalje. Ili je nekima od nas mnogo lepo, pa su se “poneli” ili je nama ostalima mnogo loše, pa smo se “zaveli”.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.