Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju zaduženom za zaštitu kulturne baštine, Dušanu Jovoviću, danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje uđe na Kosovo, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. Kako se dalje navodi u saopštenju, „sprečavanje predstavnika Kancelarije za KiM da obavljaju svoj posao je protivzakonit i necivilizacijski akt neprijateljstva prema srpskom narodu i njegovoj kulturi“.

Tačno. A i zloupotreba državnih funkcija u političkim pritiscima i ucenama preplašenog naroda da glasaju isključivo za jednu političku stranku koja je deo diktatorskog režima iz Beograda je takođe protivzakonita i necivilizacijski akt.

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, pozvao je sve građane s tog prostora koji su u biračkom spisku, bez obzira na to kakve dokumente imaju, da se jave i da pokušaju na licu mesta da ostvare svoje biračko pravo.

Ova Markova fantastična strategija je taman toliko fantastična koliko bi bilo i tražiti od njega da uđe na Kosovo jer je to njegovo ljudsko pravo. More Marko ne igraj se patriotizma preko tuđih leđa.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, Veljko Odalović, kaže da je evidentno da Albanci ne mogu da kalkulišu i manipulišu Srpskom listom, pa to pokušavaju na druge načine.

Pa oni nemaju potrebe da sa njom manipulišu jer je njoj sasvim jasno šta treba da radi da bi Kosovo stvarno postalo nezavisno. I to im odlično odrađuju. Svesno i predano.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.