Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija, zbog žrtava koje je podnela u borbi protiv fašizma, nikada neće dozvoliti reviziju istorije po kojoj će srpski narod naknadno biti proglašavan za sluge fašističkih agresora.

Neka mi neko objasni kakve veze ima svuda prvopridošli posle kraljeva i careva, sa Ravnom gorom, četnicima, koje i kroz ovu izjavu drsko etiketira kao sluge fašista u obliku nekih tuđih proglašavanja,  kao i sa seljacima i Dražom Mihajlovićem, osim što već mesecima obavezno nahvata po nekog da mu u oči kaže sve što mu misli. Naravno, ako je pozitivno.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko je kazao da su danas povoljniji uslovi nego pre za odnose Beograda i Moskve i da su oni „u usponu bez presedana“. „Srbija zauzima važno mesto u našoj spoljnoj politici, to su dugoročni interesi“, ocenio je Bocan-Harčenko za Politiku i dodao da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića okrenuta Rusiji, da su povoljniji uslovi za razvoj tih odnosa i da su ruske kompanije spremne za realizaciju strateških projekata, pre svega u oblasti energetike.

Pitam se da li ga za ove izjave plaćaju ili ga samo časte.

Javnost je poslednjih dana uznemirio još jedan snimak vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi u Barajevu. Po nalogu tužilaštva, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv dve devojčice koje su u dvorištu OŠ „Knez Sima Marković“ u Barajevu fizički maltretirale vršnjakinju.

Potpuno trulo društvo počev od svesno urušavanog kulta porodice do urušenog najvažnijeg segmenta društva – prosvetnog sistema – podržanog kičom i šundom u medijima, teško može da se brani od gluposti, amoralnosti i nasilja bez preduzimanja dubokih rezova i korenitih promena. Ali nema ko.

Pored dualnog obrazovanja u srednjim školama sada se otišlo i korak dalje pa će dualno obrazovanje biti uvedeno i na fakultetima. Učenje koje podrazumeva i rad biće za studente teži i zahtevniji put, ali će akademci brže dolaziti do posla. Gabrijela Grujić pomoćnica ministra prosvete zadužena za dualno obrazovanje kaže da je ovo sjajna vest za budućnost mladih Srbije, jer će posle ovakvog modela i načina studiranja moći odmah da se zaposle i ostanu u Srbiji.

Ko se ne snađe ili kome se bar neko iz porodice već nije snašao učlanjenjem u SNS i obogatio, ovim “korakom dalje” će postati rob onih koji su već puni para i funkcija. Ili rob tih koji su se već snašli ili stranim neokapitalistima.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.